Zomerserie 2014: Thornbridge Wild Swan: iets meer smaak graag

De zomerse feelgood-serie rond Thornbridge gaat door met de Thornbridge Wild Swan. De derde in de serie van Thornbridge, de beste bierbrouwerij van dit moment.

De Thornbridge Wild Swan is een Pale Ale van 3,5% alcohol. Dat is niet al teveel maar in het Verenigd Koninkrijk is dat zeker niet uitzonderlijk laag. Daar zijn wel meer bieren met een heel laag alcoholpercentage en ook nog wel lager dan 3,5%. Ze zijn meestal nog best rijk van smaak, voor dat percentage.

thornbridge-wild-swan-2

Citroenlimonade

Thornbridge noemt dit bier een white gold pale ale. Nou is dat wel een beetje overdreven. Wat kleur betreft is slappe citroenlimonade een betere omschrijving. Ook al omdat hij zo ruikt. Er zit echt een geur van citroenlimonade aan. Dat belooft niet veel goeds.

Maar gelukkig proef je geen limonade als je hem drinkt. Wat je dan wel proeft? Nou… niet zo heel veel eigenlijk. Het is echt een heel subtiel, laten we maar zeggen slap bier. Nou hoeft dat op een warme zomerdag helemaal geen probleem te zijn. Wat is er dan lekkerder dan een heerlijk, waterig biertje? En vooruit, er zit ook nog best wat bloemigs in. Niet meteen moutig maar als je een beetje je best doet, proef je echt wel wat.

Goeie dorstlesser

De nasmaak is nog best bitter en dan proef je ook dat dit bier behoorlijk goed gehopt is. Ja, pas op, het is niet meteen een stoere mannenbier. Alles is in balans en echt bitter is hij natuurlijk niet maar opdrinken is zeker geen straf. Het is eigenlijk best een goeie dorstlesser.

Is de Wild Swan lekker? Daar vind ik hem echt te waterig voor. Maar, het is natuurlijk wel een perfect zomerbiertje. Als je bijvoorbeeld de tuin hebt geschoffeld in de volle zon. Of het dak hebt staan teren. Dan beloof ik je dat je erg blij bent met deze Pale Ale. Maar ben je in voor een smaakbeleving, dan kun je hem beter laten staan.

Maar er is nog iets: dit is een perfect tafelbier. Licht, dorstlessend en met een mooi bittertje. Precies wat je nodig hebt bij het eten. Goed, we promoveren de Wild Swan tot tafelbier en dan hebben we eigenlijk niet zoveel te klagen. Toch nog drie sterren dus.

sterren_3

Arnoud

Drinkt liever beter dan meer. Blogt met een mening. Houdt van alle soorten bier behalve kriek en geuze. Strijdt onvermoeibaar voor het universele recht op goed bier.

Een gedachte over “Zomerserie 2014: Thornbridge Wild Swan: iets meer smaak graag

  • augustus 10, 2014 om 11:37
    Permalink

    Ik heb de Wild Swan meerdere keren gehad, vooral omdat het de minst dure is;) Ik vind hem erg lekker maar inderdaad wat waterig, tafelbier is er een prima benaming voor.
    Leuk om zo meerdere bieren van dezelfde brouwerij naast elkaar te zien.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.