Win een nep trappist!

Weggeven
Een echte prijsvraag op bestetotnutoe! En als we wat weg geven dan doen we het goed. Een echte originele nep trappist. Mont des Cats nog wel. De Mont des Cats is een berg net over de Belgische grens bij Westvleteren. Daar wonen boven op de berg een aantal trappisten die erg lekkere kaas maken. Als echte katholieken willen ze natuurlijk vooral meer geld verdienen en daarom brachten ze ook een bier op de markt.

Zoals we al eerder schreven, het wordt niet door deze monniken gemaakt maar door hun collega’s in Chimay. En omdat ze nogal van de regeltjes zijn, is het bier dan ook geen officieel trappistenbier. Het maakt ons persoonlijk niet zo veel uit of het nou wel of niet officieel is. Zolang het bier maar lekker is.

Ouderwets lekker
En laat dat nou ook nog eens zo zijn. De Mont des Cats is een lekker ouderwets Belgisch bier. Geen toeters, geen bellen en helemaal geen fratsen. Bier zoals alleen Belgen dat echt goed kunnen maken. De kleur is een troebel amber met een mooie fijne schuimkraag. Zo’n kraag die van die mooie ringen in glas achterlaat als je drinkt. Er is weinig hop in de geur te herkennen. In de smaak ook niet trouwens. Mout voert erg de boventoon. Je proeft brood, gist, kruiden en perziken. Ondanks het niet enorm hoge alcoholpercentage is het toch lekker verwarmend. Gewoon een erg lekker bier.

En het mooie is, we hebben twee flesjes om te weg te geven. En om alles een beetje in goede banen te leiden hebben we er een prijsvraag van gemaakt. Niet moeilijk, het is maar een vraag.

Gastblog
Lekker invullen hieronder. Over twee weken (das 29 augustus 2012) maken we de winnaar bekend. Uiteraard kan er over de uitslag gecorrespondeerd worden. Of het veel helpt….? En zoals te verwachten zijn wij uitermate vatbaar voor omkoperij. En mocht je winnen verwachten we wel een gastblog met wat je er van vond.

 

 

 

 

[wp-simple-survey-1]

 

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

Een gedachte over “Win een nep trappist!

  • mei 9, 2016 om 22:40
    Permalink

    Als ik nou eens een hele mooie lekkere spetterende review schrijf, over dit heeeeerlijke trappistje, dan win ik toch wel zo’n heerlijke trappist
    Want weet je wat het ist, er is niks lekkerder dan een trappist

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.