Wat eet je bij een bokbier?

Wat eet je bij een bokbier? Bokbier is van origine Duits, dus daar eet je vlees bij. En niet zo maar vlees, nee vlees in grote hoeveelheden. Niks geen lullig carpaciootje, geen miezerig bieflapje, nee grote stukken vlees met veel vet, jus en saus. Het is tenslotte herfst.

Maar goed, het ene vlees is het andere niet. Bok gaat uitstekend bij wild. En dan vooral een hert. Een mooie grote hertenbout met een zoete saus. De Bok kan het hebben. De moutigheid is net zoet genoeg om het vlees te complimenteren, en het bittere zorgt dat het niet plakkerig wordt.

Nog beter met Bok is een wild zwijn. Hier pakt die moutigheid de donkere intense vleessmaak op en het bittere maakt het nog even af. Zorg voor een mooi bruin korstje op je vlees en je weet niet wat je meemaakt.

Nou eet je niet elke dag wild. Ook wij eten niet op een doordeweekse dinsdag een everzwijn. Gelukkig zijn er nog wat andere alternatieven. Het simpele onderschatte varken bijvoorbeeld. Veel mensen halen er hun neus voor op maar wij absoluut niet. Er is weinig beter dan speklapjes of een karbonaatje.

Dus, naar de slagerij en haal daar de beste karbonades die die ze hebben. Thuis zet je de grilplaat aan en je laat hem goed warm worden. Intussen zet je de oven aan op 180 graden. De karbo’s smeer je aan twee kanten in met mosterd. Als de grilplaat begint te roken is hij goed. Leg de karbonades erop zodat er van die mooie bruine streepjes op komen te staan. Een minuutje per kant ongeveer. Dan zet je de karbonades ongeveer 10 minuten in de oven. Klaar ben je.

Een goed glas Bokbier, de karbonaatjes met gekookte aardappels en spruitjes? Nooit proefde je de herfst beter. Eet smakelijk.

Lees ook:

Het Bestetotnutoe herfstmenu
Bier en worst, de ultieme combinatie
Haring moet zwemmen

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

Een gedachte over “Wat eet je bij een bokbier?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.