Wat dronken zij? Een week in bier

Arnoud: Er kwam wat bezoek langs deze week en dan moet je toch wat hebben liggen. Als pils had ik Gulpener. Leuk dat mensen zo vaak verrast reageren omdat dit bier zo lekker is en toch niemand het koopt.

Hayo: Deze week onder andere de vernieuwde Nanny State van Brewdog. Zo goed als alcoholvrij maar wel met veel, heel veel hop. Lekker? Niet echt, je mist toch body. Maar wel punten voor Brewdog. Absoluut niet bang om iets te proberen.

Arnoud: Verder nog Koninck. Ik heb bijna altijd Koninkjes want ik ben een enorme Koninck-fan. Fris, lekker, beter dan pils en toch maar 5% alcohol. Oh ja, en zeker beter dan Palm!

Hayo: Even op de bank met een Struise Roste Jeane. Gewoon omdat de Struise brouwers weten hoe je een echt bier moet maken. Als je iets tegenkomt van de Struise brouwers moet je het gewoon blind kopen.

Arnoud: Normaal ligt de Bock al in augustus in de super maar dit jaar lijkt iedereen zich aan de regels te houden: pas op de eerste maandag van oktober is er bockbier. Gelukkig vond ik Hertog Jan Bock van vorig jaar. Droppig, zoet, hoppig genoeg voor de balans, erg lekker dus!

Hayo: Op bezoek bij Arnoud, dus ook een Hertog Jan Bock. Ligt het aan mij of is een bock altijd lekkerder als hij een jaar gelegen heeft? Ze krijgen meer diepte en karakter. Dus nu kopen, volgend jaar drinken. Dat is lekker.

Arnoud: Hayo stond er al mee in zijn hand: mijn Tokyo van Brewdog. Intergalactic fantastic Oakaged Stout. Ik wist hem te redden. Dit bier relativeert alles wat je tot nu toe verstond onder ‘sterke smaak’. Wat een beuk zeg! Als je hem zou aanlengen met dezelfde hoeveelheid water zou hij nog lekker zijn. Leuk om eens te drinken maar ik weet niet of ik hem zo snel nog eens zou pakken.

Arnoud: Zondag was het warm en zonnig. Lekker buiten geweest, stukje gefietst, je kent het wel. Daarna nog even op een terrasĀ in de middagzon. Wat is dan lekkerder dan een Orval? Niks is dan lekkerder dan een Orval! Het viel me ook weer op dat de bitterheid van dit bier zo mooi past bij de rest van de smaak.

Arnoud

Drinkt liever beter dan meer. Blogt met een mening. Houdt van alle soorten bier behalve kriek en geuze. Strijdt onvermoeibaar voor het universele recht op goed bier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.