Wat dronken zij? Een week in bier

Arnoud: Ik ben nog lang niet bokmoe en drink natuurlijk vooral Budels. Vind ik de lekkerste bok van 2010. Althans, die een beetje verkrijgbaar is.

Hayo: Een La Trappe Quadrupel. In de aanbieding bij de Jumbo. En precies het bier wat je met dit weer wilt drinken. Donker, zoet en zwaar. En dat met een huilende wind om het huis en de regen tegen het raam. Heerlijk.

Arnoud: Toch is Brand Dubbelbok ook altijd een lekker bier. Wat mij betreft iets te zwaar voor een bokbier maar wel erg goed.

Hayo: Gauloise blonde en brune, voor de test. Vooral de brune is erg lekker. En gewoon bij de Lidl. Ben een beetje in de aanbiedingensfeer deze week.

Arnoud: Dronk ook nog een Duitse bok, een Weihenstephaner Korbinian. Deze smaakte als een echt bokbier. Echt droppig, zoals een Nederlands bokbier. ‘Doppelbock’ stond er ook op het etiket. Miste alleen wat hop, verder best een aanrader.

Hayo: Geen aanbieding maar nog een bokje. Een Brand Dubbelbock om het af te leren. Blijft toch altijd erg lekker. Donker, zoet maar met net dat bittertje wat je wilt hebben in een bok.

Arnoud: Verder nog een Tripel Karmeliet. Wat is dat toch lekker bier. Als we ooit nog eens gaan kijken wat de beste tripel is, dan gaat deze vast hoge ogen gooien.

Arnoud

Drinkt liever beter dan meer. Blogt met een mening. Houdt van alle soorten bier behalve kriek en geuze. Strijdt onvermoeibaar voor het universele recht op goed bier.

2 gedachten over “Wat dronken zij? Een week in bier

 • november 5, 2010 om 16:31
  Permalink

  De Tripel Karmelier kwam dan ook als beste Tripel uit de Belgische Tripel Proeverij (blind) van de Beyerd (Breda) tijdens de Belgische bierweek!

  Beantwoorden
 • november 6, 2010 om 21:42
  Permalink

  Lekker een fles Ezelenbok soldaat gemaakt, nog jong bier, maar wel al heel smakelijk. Een klein jaartje verderop smaakt ie nog beter. De Weihenstephan Korbian was in de aanbieding bij de Mitra en dus daarvan ook nog maar een fles opgeslobbert. Jopen Jonannieter vorige week, voor vanavond heb ik een Jopen Koyt staan. Een heerlijke donkere gruitbier, zeer aan te bevelen!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.