Wat dronken zij? Een week in bier

Arnoud: Tussen alle bokken door een Affligem Tripel. Rook erg goed en erg naar citrusfruit. Daar smaakte hij ook naar. Helaas waren er behalve die citrussmaak niet veel andere smaken. Wel veel koolzuur. Burp.

Hayo: Een pilsje van Brand. Thuis komen na een dag hard werken en dan een koud pilsje. Je bent meteen de stress kwijt.

Arnoud: Veel bokbier gedronken op een bokbierfestival in Utrecht. Vond in ieder geval de twee bokbieren van SNAB erg lekker, de Ezelenbok en de IJsbok. Verder vond ik het vooral koud. En druk. En koud. Het bier was ook veel te koud.

Hayo: Een Flying Dog. Beer from the Himalayas staat erop. Boeddhisten zijn erg aardig en zeer vriendelijk. Je kunt merken dat ze hun eigen bier niet drinken want dan was dat wel anders geweest. Veel te veel koolzuur, flauwe smaak weinig om vrolijk over te zijn.

Arnoud: Nog maar eens een Heineken Tarwebok gedronken. Ik vind hem toch echt veel minder lekker dan andere bokbieren van kleine brouwerijen. Gulpener, Jopen, Texelse en natuurlijk vooral Budels zijn echt beter.

Hayo: Op het veel te drukke bokbierfestival in Utrecht: Duits en Lauret Rookbock. Ik heb altijd een beetje moeite met rookbieren. Het smaakt toch altijd een beetje alsof iemand een asbak in je bier heeft gegooid. Nu ook weer, jammer.

Arnoud

Drinkt liever beter dan meer. Blogt met een mening. Houdt van alle soorten bier behalve kriek en geuze. Strijdt onvermoeibaar voor het universele recht op goed bier.

Een gedachte over “Wat dronken zij? Een week in bier

  • oktober 20, 2010 om 19:28
    Permalink

    Ezelenbok en IJsbok zijn inderdaad erg lekker. IJsbok is trouwens een sterkere versie van Ezelenbok.
    Wat je ook doet vermijd polderbok, dat lijkt nog het meest op gebotteld slootwater…

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.