Wat dronken zij? Een week in bier

Hayo: Een Staropramen. Omdat het dit weekend ontzettend mooi weer was. Als je met je kop in de zon zit is er weinig beters dan een goed Tsjechisch Pils.

Arnoud: Ik ben altijd op zoek naar een lekkere tripel en ik besloot eens een gokje te nemen met Moeder Overste van Brasserie Levebvre. Niet vies en best aardig om te drinken maar ook een bier dat je snel vergeet. Zo kennen we nog wel een dozijn tripels.

Hayo: Iets van Brewdog is altijd goed. Dit keer een samenwerking met Mikkeler uit Denemarken. Als die twee samen gaan moet het wel heel erg lekker zijn. En dat is het ook. I Hardcore You is stevig maar heerlijk. Een heftige IPA. Begin me wel een een beetje af te vragen hoeveel rek er nog in IPA’s zit. Ze komen nu bij de¬†honderdtallen¬†de markt op.

Arnoud: Iedereen zat al aan het bokbier maar ik kon het nog nergens krijgen. Uiteindelijk werden donderdag de supermarkten bevoorraad en konden we ook gaan proeven. Maar dat viel behoorlijk tegen. Uiteindelijk was alleen Heineken een beetje te drinken.

Hayo: Bokbier komt origineel uit Duitsland. Terug naar de roots dus. Aventinus Weizen-Eisbock van Schneider is het geworden. Wel op de bank opgedronken want met 12% wat aan de zware kant. Heerlijk, kan niet anders zeggen. Maar begin er niet aan als je een “Nederlands” bockje denkt te drinken. Het lijkt er totaal niet op.

Arnoud: Drink nu de bokbieren die je wat minder ziet in de supermarkt. Je moet ervoor naar de betere slijter en we kunnen alvast zeggen dat ze de omweg waard zijn. Veel beter dan de grote merken. Binnenkort de uitgebreide test!

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

Een gedachte over “Wat dronken zij? Een week in bier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.