Wat dronken we? Een week in bier

Hayo: Een drukke week achter de rug met heel veel bier. We hebben een proeverij georganiseerd met zes verschillende bieren. Proeven dus. We begonnen met een Gulpener Dort. Het blijft gewoonweg een geweldig bier. Heerlijk moutig en karamelachtig. Een van de mooiere Nederlandse bieren.

Arnoud: Op de proeverij combineerden we een Saison Dupont met een biologische, droge worst. Saison is natuurlijk een superbier en hij wordt alleen nog maar beter met vlees. Geen bier voor beginners vinden we, maar wel heel erg lekker.

Hayo: Een 5 AM Saint van Brewdog. Wat een helden zijn die Schotten toch. Geen gelul, brouwen wat je lekker vindt. En dat proef je. Bier met bijna alleen maar late hop. Dus weinig bitterheid en alleen maar hopsmaak. Deze jongens zijn toch wel de toekomst van het bierbrouwen.

Arnoud: Andere combinatie: Hel & Verdoemenis van De Molen met chocola. We weten dan bier en chocola meestal niet samen gaan maar dit moet je echt eens proberen. Als dessert zeker de moeite waard. Neem wel goeie chocola.

Hayo: Rochefort 10. Weet je wat, ik zeg hier gewoon niks meer over. Alles is al gezegd. Gewoon drinken.

Arnoud: Het is bijna kerst. En dus sloten we af met Gordon X-mas. Want Gordon X-mas is het ultieme kerstbier. Te zoet, te kruidig, te sterk. Maar één keer per jaar lekker en dus een bier als kerst zelf.

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.