Wat dronken we? Een week in bier

Hayo: Een Hertog Jan Grand Prestige. Ik kwam hem tegen bij het boodschappen doen. Meegenomen omdat ik me niet echt goed kon herinneren hoe hij smaakte. En na de de eerste slok wist ik ook weer waarom, hij smaakt eigenlijk nergens naar. Jammer.

Arnoud: Van de tap: Amstel pils. ‘Waarom?’ vraag je je misschien af. En dat vraag ik me ook af. Je kunt er veel van drinken zonder er de volgende dag last van te hebben, maar eigenlijk vind ik standaard-pils niet erg lekker. Jammer dat er weinig lekkere laag-alcoholische bieren zijn. Althans, niet in plaatsen met een beperkt assortiment.

Hayo: Een Barney Flats Oatmeal stout van Anderson Valley Brewing company. Oeh, die is goed. Precies zoals je een Oatmeal stout graag wilt hebben. Soepel, beetje bitter en genoeg ballen om lekker te zijn. Aanrader.

Arnoud: Ook van de tap: een Steenbrugge Bok. Dat is de poging van Palm een graantje mee te pikken van de bokbiermarkt in Nederland. Zullen ze minder Palm verkopen in de herfst omdat iedereen aan de bok gaat? Hoe dan ook, de stelling dat Belgen geen bokbier kunnen brouwen wordt weer bevestigd. Deze bok smaakt niet naar bokbier.

Hayo: Als ik chili con carne maak, mik ik daar altijd een flesje bier in. En dat is eigenlijk altijd een Alfa Super Dortmunder. Gewoon uit de supermarkt en erg lekker. Goed moutig, weinig bitterheid en gaat geweldig in de chili. Ernaast trouwens ook.

Arnoud: Nog een Palm. De Doppel Palm. Een eindejaarsklassieker. Met maar 6% veel minder zwaar dan de meeste andere eindejaars- en kerstbieren en daarom juist leuk om te drinken. Bitter en zoet en ook wel weer zuur. Moeilijk om te omschrijven en daarom leuk. En lekker.

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.