Wat dronken we? Een week in bier

Hayo: Struise Brouwers Tsjeezus Reserva. Zo’n beetje de beste naam voor een winterbier die je kunt bedenken. En natuurlijk bomvol met smaak, het zijn wel de Struise Brouwers

Arnoud: Mary, een Barley wine van de Prael. Met 9,7% een echte Barley Wine. Ligt het aan mij dat ik dan een donker bier verwacht? Deze is licht en eigenlijk niet zo lekker. Of eigenlijk heeft hij niet zoveel smaak als ik had verwacht.

Hayo: Pilsner Urquel, ja ik ben verslaafd. Problemen mee?

Arnoud: Ach ja, een La Trappe Quadrupel. Die laat je niet staan als hij je aankijkt in de kast.

Hayo: Jopen Trinitas Tripel. Begint wat flauwtjes maar komt gedurende het drinken sterk terug. Ga hier voor zitten en drink bewust, dan haal je er alles uit.

Arnoud: Een echt winterbier: K9 winter ale van Flying Dog. Winter ales zijn eigenlijk veel minder sterk dan de zware winterbieren in Belgische stijl die wij gewend zijn. Hij is met 7,4% ok niet zo zwaar. Daar moet je wel even rekening mee houden als je winterales gaat drinken.

Arnoud

Drinkt liever beter dan meer. Blogt met een mening. Houdt van alle soorten bier behalve kriek en geuze. Strijdt onvermoeibaar voor het universele recht op goed bier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.