Wat dronken we? Een week in bier.

Hayo: Met Sinterklaas drink je iets heiligs. Ik dronk Monks Elixer van Mikkeller. Een Deense interpretatie van een Westvleteren 12 of Rochefort 10. En hij smaakte heerlijk. Kan het niet echt een interpretatie noemen want hij smaakt eigenlijk precies zoals de klassiekers.

Arnoud: Theakston Old Peculier. Een bruine ale. Legendarisch Engels winterbier. Bestaat als sinds 1890 en ik vond het wel wat hebben van een bruin bier in Belgische stijl.

Hayo: Duur, heel erg duur de Evil Twin Soft Dookie. Een vanille imperial stout, je moet er maar op komen. Veel alcohol en lekker zoetig vanille, alsof je een koekje eet gedrenkt in alcohol.

Arnoud: Er zijn misschien teveel Tripels op de markt maar Tripel Karmeliet mag blijven. Toch een beetje een voorbeeld van hoe een Tripel moet smaken.

Hayo: Iedereen moet Pilnser Urquel in zijn koelkast hebben staan. Ja dat moet, en ik kom controleren. Ik dronk gisteren mijn laatste en ga vanmiddag weer nieuwe halen.

Arnoud

Drinkt liever beter dan meer. Blogt met een mening. Houdt van alle soorten bier behalve kriek en geuze. Strijdt onvermoeibaar voor het universele recht op goed bier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.