Wat dronken we? Een week in bier
Na alle ellendige bokbieren drinken we eindelijk weer eens wat ander bier. Dit weekend hebben we onze eigen Oud Hollandsch Herfstmenu gemaakt. Met de bijbehorende bieren natuurlijk.
Arnoud: Een groot diner moet je voorbereiden. En dat gaat beter met een biertje erbij. We dronken een Cigar City Guava Grove. Een wat? Een saison genaamd Guava Grove van een brouwerij uit Florida die Cigar City heet. Gelagerd op Guaves en dat geeft een aparte smaak. Hij was vooral nogal zuur. Best lekker maar hij heeft niet de mooie complexiteit van een Dupont.
Hayo: Brand Up, samen met een echte oude Schiedamse Genever. Als je daarmee je etentje begint zit je meteen goed. Een kopstoot met smaak.
Arnoud: mosterdsoep met een mooie: Emelisse Blond. De Amerikaanse citrushop van deze Emelisse doet het goed bij de soep en deed het ook goed bij het bezoek. En inderdaad, het is een lekker biertje.
Hayo: La Trappe Quadruppel bij de Hachee. Errug lekker. De zoetigheid van de La Trappe gaat prima met de zoetige smeuigheid van de Hachee. En hij is sterk genoeg om de vettige smaak te kunnen hebben.
Hayo: Hertog Jan Grand Prestige. Ook een zware jongen. Maar als je de La Trappe en de Hertog Jan zo naast elkaar drinkt dan mist de Grand Prestige toch wat. Waar de Quadruppel mooi fruitig en bijna smaakt naar Bubbelicious is de de Grand Prestige nogal zwaar en moeilijk.
Maar ja, als je de Grand Prestige drinkt met peertjes gestoofd in diezelfde Grand Prestige dan vergeef je een hoop.
Dat klinkt als een lekker etentje en een gezellige avond! Ik ben ook nog wel eens benieuwd naar de combinatie van voedsel waarbij normaal gesproken wijn wordt gedronken (lees: Spaans, Frans, Italiaans, Grieks etc) en goede bieren.
Ah, een uitdaging. We gaan eens kijken wat we daarmee kunnen.
Cool 🙂 Ik kijk er nu al naar uit!