Wat dronken we? Een week in bier.

Hayo: Niet helemaal eerlijk, want al vorige week, maar oh man, wat een weekend daar op Taste of Amsterdam. Zo veel bier om uit te kiezen. Een van de bieren die we dronken was een Punk IPA van Brewdog en dat samen met een bonbon met Cointreau en Gember van Chocolaterie Pierre. We vinden de Punk IPA al heerlijk maar met zo’n bonbon knalt-ie er nog meer uit.

Arnoud: In Zwitserland staat op de grens met Italië een brouwerij die Italiaans bier brouwt. Dat merk heeft de typisch Italiaanse naam Bad Attitude. Ik dronk het al even Italiaanse Two Penny Porter. Een Porter met 8,3% alcohol. Lekker, donker en zwaar. Leuk bier van een klein merk!

Hayo: Een Raging Bitch van de tap. De brouwer van Raging Bitch was op The Taste of Amsterdam dus dan kan je niet zonder Raging Bitch. Verdomme, wat een super bier!

Arnoud: Kasteelbier ken je natuurlijk als een zoet, zwart en zwaar bier maar tegenwoordig brouwen ze nog veel meer. Zoals een Tripel. Die dronk ik. Een lekkere goeie tripel, maar niet erg onderscheidend. Zal hem niet snel nog eens kopen als ik ook gewoon een Westmalle of La Trappe Tripel kan krijgen.

Hayo: Thuis op de bank the Yorkshire Stingo van Samuel Smith. Mooie oude Engelse Ale. Ze lageren het een jaar en daardoor is-ie mooi diep van smaak. Smaak van gebrande suiker, zacht in de mond en net dat muffige dat hoort bij oud bier. Een beetje alsof je bier drinkt in een tweedehandsboekenwinkel. Heerlijk bier, alleen met € 8,- voor een pint veuls te duur.

Arnoud: Jopen stond op Taste of Amsterdam met hun Jacobus Rogge Pale Ale. Een eenmalig jubileumbier voor het 100-jarig bestaan van hun brouwkerk. Probleem: dit bier is veel te lekker om eenmalig te zijn. Echt. 5,3% alcohol. Een heerlijk zachte droge smaak. Fris en doordrinkbaar. Niks veel alcohol of extreme hopsmaak. Gewoon een pale ale zoals hij moet zijn.

Hoe krijgen we Jopen zover dat de Jacobus permanent wordt gebrouwen? Want dat moet. Een Facebook-campagne? Protesteren in Haarlem? Boze tweets? Jacobus moet een permanent bier worden! Help mee!

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.