Wat dronken we? Een week in bier.

Hayo: Een zelfgebrouwen tripel van collega Marco. Met angst en beven in de keuken met een zuidwester opengemaakt. Zelfgebrouwen bier moet je altijd met de nodige voorzichtigheid openmaken, anders klaagt je vrouw nog maanden over de ranzige biergeur. Maar goed, ging helemaal goed. Klein plopje en geen schuim op het plafond. En helemaal geen slecht bier. Sterker nog, met een beetje extra hop, is dit echt wel iets om mee weg te komen. Marco: mijn complimenten.

Arnoud: Van Brouwerij De Molen een Hemel en Aarde. Altijd weer een feest om te drinken, dit bier. Warm, krachtig, sterk.

Hayo: Een Avondrood van de 7e hemel. Errug lekker. Mooi amber biertje met een mooie hopsmaak. Waarom dit bier niet meer gehyped wordt snap ik niet. Wellicht eens tijd voor een bestetotnutoe campagne.

Arnoud: Een Dubbel van de Texelse brouwerij. Ook dit bier zucht onder de Vloek van de Dubbels: lekker maar geen La Trappe Dubbel. Die is namelijk altijd beter. Waarom zou ik de Dubbel van de Texelse nog eens kopen als ik in de supermarkt om de hoek een sixpack La Trappe Dubbel mee kan slepen? Het wordt tijd dat er eens iemand een betere Dubbel brouwt!

Hayo: Er stond er nog maar eentje bij Bert’s bierhuis: Een Organic Old Ruby Ale 1905. Van The Prince’s Charities. Hoop tekst voor een standaard Engelse ale. Niet vies, niet lekker, wel flauw. Eigenlijk een beetje hetzelfde als de kroonprins van Engeland. Wat dat betreft wel toepasselijk.

Arnoud: Een blikje Heineken pils. Het klinkt misschien raar maar ik drink echt nooit Heineken. En nu weet ik weer waarom. Wat een vies bier. Nog niet zo vies als Jupiler maar waarom koop je Heineken als je Hertog Jan kan kopen? Of Grolsch, voor mijn part.

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.