Wat dronken we? een week in bier

Hayo: Een Dupont Moinette. Dupont brouwt meer dan alleen hun uitstekende Saison. Ze brouwen ook deze zware blonde. Deze kreeg ik van een collega, nogmaals bedankt daarvoor. Gratis bier is altijd goed. Voor deze zou ik ook nog wel willen betalen ook. Prima bier. Je proeft dat het van Dupont is. Lekker.

Arnoud: In dat mooie rode flesje zit een Estrella Damm. Een heerlijk Spaans pils. Wil je eens iets zonnigs op een feestje ofzo? Laat die vieze Corona’s staan en neem Estrella. Veel lekkerder.

Hayo: Brand Up op Into the Great Wide Open. Brand Up is sowieso lekker. Maar in het zonnetje op een festival op Vlieland is hij wel heel erg lekker.

Arnoud: Op de boerenmarkt in Woerden (aanrader! Eersteklas vlees, fruit en groenten direct van de boer) verkopen ze bier van Brouwerij De Molen. Maar dan onder de naam Hollandse Meesters van Stichting Groene Hart. Gebleven is het scheve etiket waar iemands kleurenprinter heel erg zijn best op heeft gedaan. In mijn flesje zat Op & Top, de meer dan goeie bitter van De Molen. 4,5% en dus prettig licht. Wat boffen we in Nederland toch met deze brouwerij.

Hayo: Urthel Saissonière. Stom etiket met een trol erop. Ik hou niet van lollige biertjes. Maar desondanks het etiket een prima Saison. Niet te zwaar, lekker pittig en kruidig. Kun je gewoon kopen.

Arnoud: Met 9,5% weer eens een echt zwaar bier. Een St. Feuillien Grand Cru. In de winterbierentest vonden we St. Feuillien al zo mooi gebalanceerd en dat is met de Grand Cru ook zo. Echt een klassiek Belgisch bier. Blond, fris, zoet en afgerond. Een beetje champagne-achtig in smaak en uiterlijk.

 

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

Een gedachte over “Wat dronken we? een week in bier

  • september 8, 2011 om 18:40
    Permalink

    In Spanje waren wij juist niet onder de indruk van Estrella. De eerste slok is OK, maar daarna wordt ie erg snel saai…. na het eerste glas hadden we al zin in wat anders.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.