Wat dronken we? Een week in bier

Arnoud: Mijn grondige aversie tegen bier met smaakjes speelde weer op bij Well’s Banana Bread Beer. Met tegenzin schonk ik hem in. Ik verwachte de mierzoete smaak van die bananensnoepjes. Maar dat viel heel erg mee. Een subtiele bananensmaak gaf een grappige twist aan een helemaal geen slechte ale. Oké, ik ren niet naar de winkel om meer te halen, maar voor één keer was dit bier best grappig.

Hayo: Pilsner Urquell op ons straatfeest. Topbier. Verder geen woorden aan vuil maken.

Arnoud: Volgens het etiket is Peerd Tripel gekozen tot de beste Tripel van Groningen. Weliswaar gebrouwen in Drenthe, maar door een Groninger. Ik vond hem veel te kruidig. Als het de zesde Tripel is die je proeft op een Tripel-festival is hij vast fantastisch maar van mij mag de brouwer wel wat rustiger aan doen met zijn kruidenrekje.

Hayo: Op het straatfeest ook nog een Orval. En Orval is altijd goed. Wars van trends en andere nieuwigheden. Ze weten dat het goed is en laten het daar dan ook bij.

Arnoud: Jupiler van de tap. Ja, ik weet ook niet wat me bezielde. Gatver. Wat een smakeloos en kansloos Luiks proletenpils is dit toch. ELK Nederlands pils is lekkerder. Wat erg is het toch dat die sneue mannenreclames met een muffig Belgisch sausje nog werken ook in Nederland.

Hayo: Helemaal apart van Arnoud dronk ik ook een Peerd Tripel. Ik hou niet van paarden dus ook niet van deze. Wat mij betreft is Arnoud nog mild. Als je een slecht bier brouwt, maak je het zeker niet beter door er meer kruiden in te doen. Jammer.

Arnoud

Drinkt liever beter dan meer. Blogt met een mening. Houdt van alle soorten bier behalve kriek en geuze. Strijdt onvermoeibaar voor het universele recht op goed bier.

6 gedachten over “Wat dronken we? Een week in bier

 • september 2, 2011 om 11:20
  Permalink

  @hayo Haha! Geweldig;…ik hou niet van paarden… Ik heb de Peerd vorige week geprobeerd en ik was ook niet echt enthousiast. Idd veels te veel kruiden gebruikt…

  Beantwoorden
 • september 3, 2011 om 20:48
  Permalink

  @Hayo: Ik wil wel eens weten waar jij woont en of daar nog huizen te koop staan. Als er zulke fantastische bieren worden geschonken op een straatfeest, lijkt het mij de beste straat van Nederland!
  Hmmm… Orval… Krijg er nu alweer zin in. En ik heb er nog wel 2 staan, maar die laat ik oud worden in de kelder om ze dan eens te vergelijken met een ‘verse’.

  Beantwoorden
 • september 5, 2011 om 18:05
  Permalink

  Ha Peter,
  Zo’n straatfeest is natuurlijk wat je er zelf van maakt. Die bieren heb ik zelf maar meegenomen. Voor je het weet zit je Grafenwalder in halve liter blikken van de buurman te drinken.
  En nu je het zegt, volgens mij heb ik nog een paar flesjes Orval staan in een kelder. Daar heb ik al zeker 5 jaar niet naar omgekeken. Ga maar eens kijken.

  Beantwoorden
 • september 6, 2011 om 08:51
  Permalink

  Hayo,
  Als je ze eens open maakt, zou je dan ook hier eens een verslag kunnen plaatsen van de smaakontwikkeling?
  Die van mij staan er nu zo’n 3 a 4 jaar en ik ben zeer benieuwd naar wat ik kan verwachten 🙂

  Beantwoorden
 • september 6, 2011 om 20:44
  Permalink

  Anders kom je ze een keer met ons proberen? Ik zit me nu te bedenken dat toen ik ze kocht ze al in de uitverkoopbak lagen omdat ze niet wisten hoe oud ze waren. Als ze 10 jaar oud zijn zal het me niks verbazen.

  Beantwoorden
 • september 7, 2011 om 20:24
  Permalink

  Dat lijkt me een erg leuk idee 🙂
  Ik ben erg benieuwd hoe een 10 jaar oude Orval smaakt.

  Hebben jullie overigens ook al eens de zgn “Orval Vert” geproefd? Deze is in 1 restaurant (direct naast het klooster) te krijgen. Een paar jaar geleden ben ik daar speciaal voor dat bier naar toe gegaan. Deze jonge Orval heeft nog maar zo’n 3 procent alcohol en wordt geserveerd op een temperatuur van zo’n 14 graden (de aanbevolen drinktemperatuur). In dat bier proef je nog veel meer hopbitters en minder van de uiteindelijke frisheid. Ik vond het persoonlijk een heel leuke ervaring dat bier eens zo te drinken. Mochten jullie ooit daar in de buurt zijn, is het van harte aan te bevelen.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.