Wat dronken we? Een week in bier

Hayo: Weer thuis dus snel naar de supermarkt. En dan meteen wat Duvels meenemen. Altijd lekker en overal te krijgen.

Arnoud: Door Duitsland gereden. Voordeel: langs de snelweg kun je bier kopen. En dus König Pils gedronken. Wel lekker, maar ook saai Duits.

Hayo: En na de supermarkt naar Bert’s Bierhuis. En daar hadden ze weer Pannepot van de Struise Brouwers. En laat ik dat nou net geweldig bier vinden.

Arnoud: Ook nog Diebels Alt. Ik heb liever een Alt dan een pils.

Hayo: Een Grand Cru van St Feuillien. Blond, zwaar, bitter en zurig. Deed me toch een beetje denken aan een Duvel. Lekker, maar dan kan ik net zo goed een Duvel drinken.

Arnoud: En ook nog een Frankenheimer Alt. Ik heb liever een Frankenheimer Alt dan een Diebels Alt.

Arnoud: De laatste halve liter uit Duitsland was een Köstritzer Schwarzbier. Eigenlijk vind ik dat Schwarzbier best wel lekker. Niet zoet en zwaar, wel , eh.. zwart.

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

Een gedachte over “Wat dronken we? Een week in bier

  • juli 30, 2011 om 20:11
    Permalink

    Köstritzer is naar mijn bescheiden mening (voor wat betreft smaak) het best te definieren als een wat lichtere versie van Guiness met (veel) meer koolzuur en natuurlijk een wat minder romige schuimkraag. Wel erg lekker 🙂

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.