Wat dronken we? Een week in bier.

Hayo: We krijgen nogal eens op ons kop omdat we onduidelijk zijn over pils. Moet je het nou wel drinken of niet. Het is eigenlijk heel simpel. Lekker pils moet je wel drinken en vies pils niet. En wij dronken deze week 77lager van Brewdog. En dat is lekker pils, dus dat moet je drinken.

Arnoud: Ik gaf een feestje met een krat Gulpener pils. Toch een van de betere betaalbare pilsjes op de markt.

Hayo400 pound Monkey van Lefthand Brewery. Het lijkt er een beetje op alsof elke Amerikaanse IPA een idiote naam moet hebben. Zo ook deze, maar hij is wel lekker. Goed hoppig met veel citrus. Precies wat je wilt in een Amerikaanse IPA

Arnoud: Altijd maar die mout! Je kunt ook ergens anders mee brouwen. Zoals met Spelt. Ik dronk dus Speltbier. Wat een zoete troep. Is spelt soms Drents voor suiker? Laat die spelt maar zitten dan.

Hayo: We houden van hop. We houden van veel hop. En gelukkig zijn er veel brouwerijen die een ruime hand met hop hebben. Maar soms moet je terug naar de basis. Die basis is Orval. Een absolute klassieker. Hoppig voordat hoppig hip werd. Hoppig zoals het hoort.

Arnoud: Als je het echt niet meer weet, neem dan een La Trappe Tripel. Dat doe ik ook en er is niks mis mee.

Arnoud

Drinkt liever beter dan meer. Blogt met een mening. Houdt van alle soorten bier behalve kriek en geuze. Strijdt onvermoeibaar voor het universele recht op goed bier.

2 gedachten over “Wat dronken we? Een week in bier.

 • juni 28, 2011 om 20:36
  Permalink

  Orval is op dit moment mijn favoriet. Nu veranderd dat iedere maand (mits genoeg pilsjes geproefd) maar i.v.m gelukkig privé omstandigheden zal het nu wel even een tijdje Orval blijven. En daar is niets mis mee. Sterker nog, ik ga d’r nu eentje drinken. Proost.

  Beantwoorden
 • juli 22, 2011 om 20:21
  Permalink

  Mn eerste Orval ooit beviel me niet echt. Matige score. Laatst, 2 jaar verder, weer eens gepakt en nu kan ik hem wel waarderen. Mijn favoriete trappist.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.