Wat dronken we? Een week in bier

Hayo: Een Tournée Generale Tripel Hop van de tv. Helaas. Wat een bocht is dat. De gistsmaak is te aanwezig. Daardoor smaakt hij naar overrijp fruit. De hop lijkt wel oud, geen versheid. En dan ook nog eens zurig. Als dit is wat ze hebben weten te maken na weken door België kachelen laat dan deel drie maar zitten.

Arnoud: Zo, al mijn lentebieren waren op en dan heb ik gewoon zin in mijn De Koninckjes. Lekker bier voor doordeweek.

Hayo: Ter Dolen Blond, iets kasteelbierigs uit Limburg. Zoals te verwachten mooi blond met een flinke schuimkraag. Het is een beetje een dertien in een dozijn bier. Prima, maar morgen ben ik hem weer vergeten.

Arnoud: Goed, je probeert eens wat en ik probeerde zwet.be. Een zwart bier van gemengde gisting. Zwart bier en niet zoet, dat drink je niet vaak. En vaak zal ik ook dit niet drinken want lekker was het niet. Zurig en dan onaangenaam. Laat die gemengde gisting met lambiekgist maar zitten.

Hayo: Pils! En wel een van Brand. Gewoon hun standaardpils. Mensen, drinkt meer Pilsch. Het is gewoon erg lekker. Goeie bitterheid en precies moutig genoeg om hem wat body te geven.

Arnoud: Iedereen die op Texel is geweest, is enthousiast over de Texelse brouwerij. En terecht. Ik dronk de Texels Skimme en ook die is weer gewoon goed. Knap gedaan, daar op dat eiland.

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

Een gedachte over “Wat dronken we? Een week in bier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.