Wat dronken we? Een week in bier.
Hayo: Bier en worstweekend. Met veel bier en worst. Een van de bieren: Humming Ale van Anchor. Lekker fris, gebrouwen met Nelson Sauvinhop. Ook wel bekend van de serie IPA is dead.
Arnoud: Een worstweekend is natuurlijk niet compleet zonder een Saison Dupont. Sja, we hoeven natuurlijk niet meer te zeggen dat deze combinatie fantastisch is.
Hayo: Hvedegoop van Three Floyds en Mikkeller. Idiote naam en idioot bier. Tarwe bier met anabole steroïden. Te zwaar, beetje kartonachtig en zoet. Jammer, want duur was-ie wel.
Arnoud: Budvar pils. Mooi Tsjechisch pilsje. Veel beter dat de Amerikaanse naamgenoot die al 10 jaar processen voert tegen Budvar.
Hayo: Outblack van de Struise brouwers. Weer zo’n superbier. Een Imperial stout, veel smaak en veel alcohol. Even wennen want het smaakt naar zwart-wit. Beetje raar maar wel lekker.
Arnoud: Vrienden, wil je weten hoe een pils ook kan smaken, drink dan Samuel Adams Lager. Een soort pils als speciaalbier. Fantastisch.
Arnoud op 5 mei: “Waarom drink je nog pils? Of palm?”
Arnoud op 12 mei: “Mooi Tsjechisch pilsje. Veel beter dat de Amerikaanse naamgenoot die al 10 jaar processen voert tegen Budvar.”
“Vrienden, wil je weten hoe een pils ook kan smaken, drink dan Samuel Adams Lager.”
Wat moet ik nou jongens? Wel of geen pils drinken? 😉
En ik lees nu dat Hayo het in het bericht vandaag al helemaal tegenspreekt: “Mensen, drinkt meer pils”.
Ik heb een totaal andere errvaring met oatgoop. Juist een van de betere en avontuurlijke bieren die ik in 2011 tot nu toe heb gedronken. Stevig dat wel, volle bittere barleywine achtige smaak die in mijn beleving totaal niets te maken heeft met karton. Boterachtig, ietwat vettig dat dan wel.
Ik kreeg hem van SInterklaas, maar hij had er wel meer megen meebrengen.
Dat kan inderdaad kloppen. De Oatgoop is een bier gebrouwen met haver. De Hvedegoop is gebrouwen met tarwe. Het zijn dus verschillende bieren. De Oatgoop ken ik niet. Als ik hem tegenkom zal ik hem zeker proberen.