Wat dronken we? Een week in bier

Hayo: Pannepot van de Struise Brouwers. Godsakke wat is dit lekker. Vage Vlamingen die weten hoe ze bier moeten brouwen.

Arnoud: Een 5AM Saint van Brewdog van de tap. Dat is een amber ale, zoals Palm en De Koninck. Waarom kan een mini-brouwerij van een stel Schotse werklozen alles beter dan heel grote brouwerijen? Kan iemand me dat uitleggen? 5AM Saint is gewoon superlekker!

Hayo: Een IV Saisson van een brouwerij met een veel te lange naam. Van de tap en erg lekker. Sowieso moet er meer Saisson gedronken worden.

Arnoud: Bestetotnutoe steunt de slachtoffers van natuurgeweld! En dus dronk ik Asahi, het populairste bier van Japan. Slap bier, weinig smaak en al helemaal niet hoppig, zoals het etiket wél belooft. Nog meer op het etiket: gebrouwen in Tsjechië. Dus heb ik helemaal niemand geholpen, behalve het restaurant dat voor dit bier €4,10 rekent.

Hayo: Een Rochefort 10. Geen commentaar nodig!

Arnoud: Een Raging Bitch van Flying Dog. Ook van de tap. Kan hem niet laten staan. Wel zijn er de laatste tijd zo ontzettend veel en zo ongelooflijk zwaar gehopte bieren bijgekomen, dat een Raging Bitch veel minder bijzonder is dan toen we hem voor het eerst dronken.

Arnoud

Drinkt liever beter dan meer. Blogt met een mening. Houdt van alle soorten bier behalve kriek en geuze. Strijdt onvermoeibaar voor het universele recht op goed bier.

Een gedachte over “Wat dronken we? Een week in bier

  • april 8, 2011 om 10:22
    Permalink

    Vorige week een Raging Bitch genoten in De Wildeman. Ben geen kenner zoals jullie, en liet mij in deze leiden door de naam. Maar was inderdaad erg verrast. Heerlijk biertje!

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.