Wat dronken we? Een week in bier.

Hayo: Een hoop deze week. In het weekend ons onvolprezen herfstmenu gemaakt. Met de bijbehorende bieren. Gestart met een Texels Bock. Niet op nummer 1 bij ons maar helemaal niet slecht. Vooral niet met zelfgemaakt bokbiermosterd.

Arnoud: Het was een heftig dineetje, in huize Hayo. Zelf presenteerde ik de leverpate met chutney. Met daarbij een Saison Dupont. Wij beginnen die saison toch wel ernstig te waarderen. Geen beginnersbiertje maar met name bij vlees enorm lekker.

Hayo: En een Dunkel. Want die drink je bij de paddenstoelensoep. Op zichzelf geen superbier dat Dunkel. Maar met een echte lekkere paddenstoelensoep helemaal goed.

Arnoud: Bij de stoofschotel met kweeperencompôte dronken we een trappist. En wel een van de allerbeste: een Rochefort 10. Vooral de combinatie met de zoete kweepeercompote pakte echt enorm goed uit. Wat gaat dat goed samen zeg. Echt een aanrader.

Hayo: Bij de Chocolademousse dronken wij een Paradox Arran Malt van Brewdog. Zwaar en heel heftig, maar oh zo lekker bij chocola. Al combineer je maar een keer bier met eten dan is dit de combinatie.

Arnoud: We besloten de avond rustig met een paar kilo stilton. Met Barley Wine. Een goeie combinatie. Viel een beetje weg na de smaakexplosies van daarvoor maar erg lekker.

Arnoud: Verder deze week nog een Christoffel Dubbel Gehopt. Erg lekker. Echt heel erg lekker. Niet bizar gehopt maar gewoon goed. Deed wat bitterheid betreft wel een beetje denken aan pils.

Arnoud: Trakteerde mezelf nog op een Gordon’s Finest Scotch Ale. Pas thuis zag ik dat hij 8% alcohol had. Leek me wat veel voor een ale en dat was ook zo. Zoet en zwaar. Lijkt wel wat op hun onvolprezen X-mas ale.

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.