Wat dronken we? Een week in bier

Arnoud: Uit de oude doos: een Piraat. Heel erg lang geleden voor het laatst gedronken. Maar dat is niet terecht! Piraat is gewoon een erg lekkere tripel en zeker het vaker drinken waard!

Hayo: Een St Bernardus Abt 12. Tsja, ik vind een Rochefort 10 tóch lekkerder.

Arnoud: Een La Chouffe double houblon ipa. Oftewel, een india pale ale uit België. Wat mij betreft geen echte ipa. Wel lekker gehopt, maar meer ook niet.

Hayo: Saranac Imperial IPA High Peak Series. Een flinke mondvol en ook nog eens een erg lekker biertje. Een stevige IPA die dit keer eens niet bol staat van de citrus. Lekker bitter en ook lekker fruitig, volgens mij proef ik lychees. Lekker.

Arnoud: In de kroeg: Flying Dog Classic pale ale. Echt een bier waar niks mis mee is. Inderdaad een klassieker. Hooguit kun je zeggen dat hij niet erg bijzonder is. Maar ja, dat weet je van tevoren als er ‘classic’ op staat.

Hayo: Dronk nog maar een keer de Monks Stout van Dupont. Lekker veel smaak en toch niet enorm veel alcohol. We roepen het wel vaker, waarom moet alles zo zwaar? Deze stout bewijst dat het niet nodig is.

Arnoud: Nog steeds in de kroeg: Flying Dog snake ipa. Eigenlijk ook gewoon een klassieker, want dit is echt een typische ipa. Geen explosie van alcohol en citrus, maar gewoon bitter van de hop.

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.