Wat dronken we? Een week in bier

Hayo: Een weekje met voor mij nieuwe bieren. Een Struise Rosse van de legendarische Struise brouwers. Een mooi rood bier uit 2008. Niet te zwaar met 6% en vol van smaak. Beetje zurig, beetje hoppig en erg goed gebrouwen. Niet helemaal mijn soort bier, maar erg mooi gemaakt.

Arnoud: Nog een mooie van de Struise Brouwers, Struise Witte. Een gok want ik hou helemaal niet van witbier. Maar deze pakte goed uit: aangenaam zuur en droog. Die zie ik mezelf nog wel eens drinken op een zonnig terras.

Hayo: Monks Stout van Dupont. Dupont kennen we van één van onze favoriete bierstijlen:  de Saison. Maar kennelijk maken ze ook een stout. En wat voor een! Heerlijk. Niet te heftig, lekker zacht en met veel smaak. Brouwden maar meer brouwers bieren met smaak die niet meteen ontzettend zwaar zijn.

Arnoud: Texelse Stormbok. Niet echt een bokbier, maar wel een winterbier. Donker, zoet en zwaar. Lekker als je er zin in hebt.

Hayo: Als laatste een Troubadour Magma. Volgens het etiket een Belgische IPA. Dat kwam mij nogal bekend voor, de legendarische Raging Bitch noemt zich een Belgian Style IPA. En verdomd, dat proef je. Veel overeenkomsten tussen de Troubadour en de Raging Bitch. En daar zit meteen het grote probleem. Waarom zou je iets drinken wat op een Raging Bitch lijkt terwijl je ook gewoon een Raging Bitch kunt drinken?

Arnoud: Ook Texelse heeft een witbier, de Skuumkoppe. Daar zit niet erg veel smaak aan en hij is dan ook niet vies. Maar ook niet erg lekker, zeker niet als je een Struise Witte kent. Meer smaak aan dit bier graag!

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.