Wat dronken we? Een week in bier

Hayo: Een Weihenstephan Vitus. Duits bockbier. Een beetje licht qua kleur maar uitstekend te drinken. In alleen per halve liter!

Arnoud: Een skitripje naar Oostenrijk. En niet van het soort waarbij je nog even rustig van de biercultuur kunt genieten. Hardcore apres-skiën dus met Zipfer. Tsja, Oostenrijks pils per halve liter…

Hayo: Oei, oei, een Brewdog Paradox Smokehead. Daar zat ik dan op de bank met tranen in mijn ogen. Dit is bier voor echte kerels. Geloof mij, dit kan je niet aan.

Arnoud: Ook goed te krijgen: Kaiser bier. Erg lekker, vond ik. Maar dat was dan wel na een dag skiën.

Hayo: Corsendonk Christmas Ale. Bij mijn slijter zijn er nu meer kerstbieren te krijgen dan met kerst zelf. Maar ja. De Corsendonk gedronken, ik moet je heel eerlijk zeggen dat ik niet eens meer weet hoe hij smaakte. Jammer.

Arnoud: Thuisgekomen dronk ik een heerlijk winterbier van de Texelse brouwerij. Heerlijk winterbier. De terechte winnaar van onze test.

Arnoud

Drinkt liever beter dan meer. Blogt met een mening. Houdt van alle soorten bier behalve kriek en geuze. Strijdt onvermoeibaar voor het universele recht op goed bier.

Een gedachte over “Wat dronken we? Een week in bier

  • januari 22, 2011 om 16:23
    Permalink

    in Oostenrijk ga ik altijd voor het Weissenbier (Edelweiss), goede begeleider voor de Oostenrijkse hap.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.