Vaderdagcadeautips van bestetotnutoe

Sja, dat is natuurlijk weer balen. Je bent weer vergeten een cadeau te halen voor vaderdag. En nu heb je geen tijd meer om iets leuks te kopen. Dus wat ga je nu doen? Een luchtje? Daar kun je niet mee aan zetten. Een fles jenever? Dat is maar één treetje minder erg dan een cadeaubon. Je bent dus wanhopig.

Gelukkig ben je nu bij bestetotnutoe. En wij begrijpen je. En wij vinden je ook geen slechte vrouw / zoon / dochter. Want dit soort dingen gebeurt gewoon. En daarom gaan wij je helpen met het perfect vaderdagcadeau voor mensen met weinig tijd. Voor jou dus.

Goed, we geven dus bier want dat is een lekker, stijlvol cadeau waar de vader in kwestie ook nog eens iets aan heeft. De vraag is natuurlijk wel wát voor bier want jouw vader / man heeft teveel klasse om een kratje pils te waarderen. De bierkeuze hangt eigenlijk geheel af van de beschikbaarheid.

Voor het gemak verdelen we de wereld even in Supermarkt, Slijter en Bierwinkel. Bij een supermarkt hebben ze het gangbare spul. Bij een slijter is de keuze vaak al veel groter. Echt feest is het natuurlijk pas in de gespecialiseerde bierwinkel. Daar heb je alle keuze om die vader het cadeau te geven dat hij verdient.

De supermarkt
Kansloos strompel je 10 minuten voor sluitingstijd binnen. Je fabriceert er nog wel een papiertje omheen als je thuis bent zodat het nog wat lijkt. Nu eerst het bier! We gaan uit van een pakket met 8 flesjes. Snel, naar het bierschap.

 • Westmalle Tripel
  Niet heel bijzonder maar je kunt er je ook geen buil aan vallen.
 • La Trappe Dubbel
  Nog een trappistenbier. Laat maar zien dat je van hem houdt. ‘Dit is de lekkerste Dubbel, volgens bestetotnutoe’, zeg je er dan bij.
 • Pils van Gulpener / Alfa / Leeuw
  Hij drinkt altijd maar hetzelfde pils. Tijd voor wat anders. Doe er maar twee, dat vult lekker op en duur is het niet
 • Blik Guinness
  Een blik bier maakt wel een wat scharrige indruk maar dat ondervang je door te wijzen op het ‘draught’ systeem met dat balletje. Net zo goed getapt als in de kroeg (waar hij nooit meer komt).
 • De Koninck
  Geen Palm, want De Koninck is lekkerder. Doe er ook maar twee want De Koninck is ook helemaal niet duur
 • Duvel
  De klassieker. Gewoon in de supermarkt en heel erg lekker. Zonde om te laten liggen, want iedereen is blij met een Duvel

De slijter
Het zweet staat op je rug, maar het is dan toch gelukt. Je kunt iets bijzonders geven, want je bent bij de slijter. En dan niet de Gall en Gall want daar hebben ze nog minder bier dan in de Turkse buurtsuper. Nee, een echte slijter. Lever het volgende lijstje maar in en puf even uit.

 • Schneider Weisse
  Of het Duitse witbier dat ze wel hebben. Ze smaken toch allemaal hetzelfde. Wij vinden ze niet lekker maar de flesjes zijn mooi en feestelijk genoeg voor zondagochtend.
 • Jopen (maakt niet uit wat)
  Jopen is gewoon koel en komt uit een Haarlemse kerk. Mooi verhaal, lekker bier, wat wil vader nog meer?
 • Christoffel Dry hopped
  Lekker hoppig en dus helemaal trendy. En komt uit Nederland en dat wist vader helemaal niet. Want dat weet niemand. Aan marketing doen ze niet. Prima cadeaubier dus.
 • Rochefort 10
  Dit gaan we verder niet meer uitleggen. Pa voelt de warme liefde van het gezin met elke slok.
 • Exotisch pils
  Geen Mongozo, want dat komt uit België. Nee, Bintang ofzo. Of Asahi, of Singha of Tyskie. Het smaakt allemaal naar Amstel maar de flesjes zien er leuk uit.
 • Echt lekker pils
  Uit Tsjechië dus. Urquell of Budvar. Heerlijk pils. Zo kan pils ook smaken, pa! Maar niet teveel inpeperen. Hij is natuurlijk wel de kenner.

De bierwinkel
Je hebt het onbeschrijfelijke geluk in de buurt van een bierwinkel te zijn. Dit jaar kom je dus goed weg. Nu nog een fatsoenlijke keuze maken. Waarschijnlijk hebben ze ook nog leuke geschenkmandjes enzo. Je bent wel iets meer geld kwijt maar je bent dus wel gelijk klaar.

 • Die vier flesjes Brewdog IPA is dead met verschillende hop in hetzelfde bier
  Daarmee val je gelijk met de deur in huis. Hét perfecte cadeau. Vier flesjes met hetzelfde bier, alleen gebrouwen met een ander hopras. Voor de echte bierkenner. Dit vertelt hij maandag op zijn werk.
 • Flying Dog Raging Bitch
  Hoort eigenlijk deel uit te maken van welk cadeau dan ook voor welke gelegenheid dan ook voor wie dan ook. Zware IPA met veel citrushop en erg bitter. Voor de echte man! Jouw man / vader!
 • Samuel Adams pils
  Ja pa, je wist niet dat pils zó lekker kon zijn. Het vloeibare bewijs dat pils ook speciaalbier is. Samuel Adams is echt heel goed en dus ook een heel goed cadeau
 • Ale
  Als hij maar Engels is. 4,5% alcohol en heerlijk subtiel. Engels bier is niet lauw en vies en daar gaat pa deze vaderdag achter komen
 • Iets van De Struise Brouwers
  Belgischer dan De Struise Brouwers wordt het niet en toch is alles wat ze brouwen anders dan anderen. Heel bijzonder en dan weet je dat je met goeie brouwers te maken hebt. Goed cadeau!
 • Iets van Brouwerij De Molen
  Eigenlijk de Nederlandse Struise Brouwers. Mogen wij dat zeggen? Ja, dat mogen wij zeggen. Extreem brouwen in het extreme en dat in een Molen. En scheve etiketten met taalfouten. En 10 euro per fles. Dat is De Molen. Alleen als je echt houdt van je man /vader.

OK, we hebben je weer gered. Nee, geen dank. Daar zijn we voor.

Arnoud

Drinkt liever beter dan meer. Blogt met een mening. Houdt van alle soorten bier behalve kriek en geuze. Strijdt onvermoeibaar voor het universele recht op goed bier.

5 gedachten over “Vaderdagcadeautips van bestetotnutoe

 • juni 17, 2011 om 15:28
  Permalink

  Ook een Orval is altijd lekker. Tip: koop geen, ik herhaal, geen Grolsch Kanon, Amstel Sterk of andere zwerversbieren, meer alcohol is niet per definitie beter. Behalve in de bierspeciaalzaak 😉

  Beantwoorden
 • juni 18, 2011 om 10:59
  Permalink

  Toch jammer dat mijn dochters van 3 en 4 nog geen alcohol mogen kopen.
  Voor de rest sluit ik mij volledig aan bij bovenstaand commentaar, aangezien Orval mijn persoonlijke favoriet is en ik die “sterke” bieren persoonlijk slap van smaak vind.

  Beantwoorden
 • juli 19, 2011 om 18:02
  Permalink

  klopt het dat er maar een stuk of 5 bierwinkels in Nederland zitten?
  Ik heb even gegoogled maar ik kan niets vinden in de buurt van Apeldoorn en ik heb de bieren van de plaatselijke Mitra wel ongeveer allemaal gehad :'(
  Waar kopen jullie je bier als je geen trappist of pils wilt?

  Beantwoorden
 • Pingback: Vaderdagcadeau’s met bier. Het kan altijd erger » bestetotnutoe.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.