Vaderdagcadeaus en bier. Het kan altijd erger.

Je vader, een oude man die jou al je hele leven trakteert op goedbedoelde, maar nutteloze adviezen en een uitgebreid zicht op zijn vele neusharen, heeft een eigen dag. Vaderdag. En jij moet dan een cadeau geven. Dat is natuurlijk altijd bier, want je bent een goed mens en je vader ook, dus dat is duidelijk. Maar wat voor bier?

Een uitgebreide boodschappenlijst voor de last-minute zoon / dochter vind je op onze bijdrage van vorig jaar.

Maar dit jaar wil je alles anders doen want je hebt nog ruim een week en hij heeft tenslotte wel ooit je brommer / studie / rijbewijs betaald. Niet lullig doen dus, maar gewoon een mooi cadeau geven. Maar hoe doe je dat? Nou, dat is niet zo eenvoudig. Er zijn een paar leuke dingen maar je kunt ook heeeeel slechte cadeaus geven.

Een overzicht:

Kansloos: lullig omgekeerd bierglas: €19,95
Wat doe je die man aan? Een gimmick die de eerste keer al niet leuk is. Schenkt niet lekker en drinkt niet lekker. En ziet er ook nog eens niet uit. Maar weggooien of expres per ongeluk laten vallen kan pas over een paar jaar voor de vrede, dus je arme pa moet er nog jaren tegenaan kijken. Niet doen dus.

 

Kansloos: vaderdag snackpakket Nr. 1.: €25
Zes niet erg bijzondere bieren met een paar snacks uit de supermarkt. Pa, je bent de beste van de wereld, hier is een flesje Grimbergen en een pakje Tucs. Hiermee is je exit uit pa’s testament gegarandeerd. En het kost je ook nog 25 euro. Ga gewoon zelf naar de slijter voor een paar echt mooie bieren, en haal wat fatsoenlijks bij de traiteur. Doosje eromheen, klaar.

 

Kansloos: met je vader naar de sauna: €32,50
Met je vader naar de sauna. Met. Je. Vader. Naar. De. Sauna. Als er iemand op deze wereld is waarmee je NIET in een sauna wilt zitten, dan is dat je pa. Wat is de bedoeling? Bewonderend staren naar de zweetdruppels die langs de haren van ’s mans bilnaad naar de beneden glijden en hopen dat jij er op die leeftijd ook zo uit ziet? Een uur lang mekaar aankijken en dan zeggen ‘Wat is het warm, hè?’

Oh ja: vooraf krijg je nog een gratis pils en aansluitend een barbecue en de wedstrijd Nederland – Portugal op groot scherm. Een goedmakertje dat in het niet valt bij de afbraak van het laatste stukje respect tussen vader en zoon.

Net niet leuk: kaaspakket met bier: €27,95
Dit begint heel goed: Riperkrite kaas (geen idee wat het is maar met die naam kan het niet slecht zijn) en een weckpot boerenmeisjes. Daar kan je mee aankomen bij pa. Want er zit ook nog drop en pepermunt in. Lekker en leuk dus.

Maar dan. Een flesje Us Heit Bokbier. Bokbier. Het is verdomme juni. Wie drinkt er nou bokbier? Niemand drinkt bokbier in juni en dat heeft een reden. Bokbier is namelijk voor de herfst. Je vader wil iets fris en lekkers voor de zomer en dan kom jij met bokbier aanzetten.
Optie: flesje vervangen door een ander bier en de bokbier bewaren tot oktober.

Leuk: een fles Grand Prestige in de kelder van Hertog Jan: €25
Hertog Jan Grand Prestige is natuurlijk al een beetje een oude mannenbier en dan mag hij ook nog rijpen in de kelders van Hertog-Jan. Tot 8 jaar lang. En als je zijn fles dan op gaat halen krijg je een rondleiding. En die is best de moeite waard want de Hertog-Jan brouwerij in Arcen is een mooie, oude brouwerij en die gasten van de reclame lopen er ook echt rond.

Goed, makkelijk is het allemaal niet want je moet naar Noord-Limburg en zo, maar leuk is het wel. En er komen heel veel asperges vandaan, dus als je het een beetje goed plant neem je een hoop lekkers mee naar huis. Jij staat er weer goed op bij pa, dit jaar!

Zo, dat was het weer, hier bij bestetotnutoe cadeau-advies en inspiratiemomenten. Tot volgend jaar!

Arnoud

Drinkt liever beter dan meer. Blogt met een mening. Houdt van alle soorten bier behalve kriek en geuze. Strijdt onvermoeibaar voor het universele recht op goed bier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.