Trappistentest: Westmalle dubbel

“Dubbel van Westmalle is een donker, roodbruin trappistenbier met nagisting in de fles. De crèmekleurige schuimkraag geurt naar speciale mout en laat een mooi kantwerk achter in het glas. De smaak is rijk en complex, kruidig en fruitig, met een frisbittere finale. Het is een evenwichtig kwaliteitsbier met een zacht mondgevoel en een lange, droge afdronk. De Dubbel bevat 7% alcohol.”

Dat komt recht van de Westmalle site. Laat dit een belangrijke les zijn dat je niet alles moet geloven wat op internet staat. De eerste en de laatste zin zijn waar de rest is totale onzin.

Westmalle dubbel is namelijk helemaal niet kruidig, fruitig en al helemaal niet complex. Een frisbittere finale? Laat me niet lachen. Evenwichting kwaliteitsbier? Mag ik eeeeeven overgeven?

Lieve lezers, Westmalle dubbel is geen zak aan.
Zo dat is eruit.
We hebben hem gedronken. Kantwerk en speciaal mout? Bij het inschenken heb je inderdaad een flinke schuimkraag. Seconden erna is die helaas weer weg.

Geurend naar speciale mout? Wij ruiken verdacht weinig. Hij is wat zoet en een beetje zuur, ik hoop niet dat ze dat bedoelen met kruidig en fruitig.

Wat is Westmalle dubbel dan wel? Westmalle dubbel is makkelijk en flauw. En als je hem op hebt wil je alleen maar een echt biertje drinken.

Zo smakeloos, zonder passie en nietszeggend zie je niet vaak.

Trappisten van Westmalle, het is jullie gelukt. Jullie hebben Seth Gaaikema gebrouwen. En doe niet als hij. Maar hou er gewoon mee op.

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

7 gedachten over “Trappistentest: Westmalle dubbel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.