Trappistentest: Achel extra bruin

Wij vonden Achel altijd een beetje het simpele broertje van de trappisten. Het was vaak van alles net niet. Zelfs met de plaats van de abdij is alles net niet niet. Net niet Belgie, net niet Nederland, het ligt net niet makkelijk bereikbaar. Ze hebben een bierwinkel met net niet lekkere bieren en hun herberg is meer niet dan wel.

Dat euvel was ook merkbaar in hun bieren. Wel lekker maar net niet speciaal. Dat is lastig, vooral als je in dezelfde vijver vist als  Westmalle en Chimay. We begonnen dan ook met nogal was vooroordelen in onze anders volledig objectieve trappistentest.

Bij bestetotnutoe zijn wij zeker niet te beroerd om toe te geven dat we fout zitten, als we tenminste ook echt fout zitten. In dit geval: Achel, onze excuses!

Achel Extra Bruin is een meer dan acceptabele quadruppel. Sterker nog, het is gewoon een heel lekker bier. Mooi donker, lekker zoet. Als je hem inschenkt ruik je veel, heel veel fruit. De alcohol is flink waardoor de smaken nog een extra boost krijgen. Bij de eerste slok proef je veel mout, daarna komt de hop door. De hop is precies genoeg om het zoete te compenseren. Later proef je wat sherry. Kortom een hele goede quadruppel.

Monniken van Achel, onze complimenten. Wij zijn fan. Nu alleen nog iets doen aan jullie herberg/voetbalkantine. Want laten we even eerlijk zijn. Een trappistenbier drink je een de juiste omgeving. Die plastic dienbladen en voorverpakte broodjes van jullie zien we wel terug bij FC Achel. Bij een trappistenbrouwerij willen we rustiek, we willen lekker bier met echte Belgische gerechten. Kortom, we willen het bestetotnutoe.

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.