Top bierapplicaties op je smartphone

Stel, je houdt van bier. Dan zit je natuurlijk de hele dag te F5-en op bestetotnutoe.nl. En dat moet ook. Maar je kunt meer doen. Je kunt ook mobiel bezig zijn met een stukje bierbelevenis als deel van je actieve en gevarieerde levensstijl, waarbij je er als geen ander in slaagt een combinatie te maken tussen professioneel bezig te zijn en een stukje personal leisure.

Je wilt dus een bier-app op je telefoon.

Echt makkelijk heb je het dan niet want er is nog niet echt een killer-app die voorziet in al je bierbehoeften. Maar er zijn al wel een paar leuke programmaatjes die je kunt installeren. Probleem is als altijd natuurlijk wel het platform. Als je windows mobile hebt ben je zuur, als je een iPhone hebt maak je de meeste kans en als je een Android hebt komt jouw app morgen. Heb je Blackberry? Ga dan gewoon aan het werk. Oh ja, als je een Nokia hebt, koop dan een nieuwe telefoon.

Na veel testen, crashes en geïnstalleer, komt de ICT-afdeling van bestetotnutoe tot de volgende Top 7:

7 – Gallagher’s Beer Guide. Voor de iPhone. Je moet een dollar betalen voor een app met bierbeschrijvingen. Geeft je suggesties voor andere bieren op basis van je voorkeur. Wel erg Amerikaans en je kunt niet zelf beschrijvingen toevoegen.

.

6- Beer Brands. Ook voor de iPhone, maar nu gratis. Je kunt ook hier geen beschrijvingen toevoegen aan de 7800 bieren die er in zitten, maar je kunt wel zelf favorieten aanmaken. Geeft aardig wat informatie, ook bijvoorbeeld over combinaties met eten. Ook weer georiënteerd op de VS.

.

5- Beermatch. Maakt combinaties tussen gerechten en bier op je iPhone. Combineert 500 soorten eten met 31 bierstijlen. Leuk als je vaak op zoek bent naar een goed biertje bij je eten. Je betaalt er wel een dollar voor en ook nu weer behoorlijk Amerikaans.

.

4 – Biertje? Voor drinkers die bezuinigen. Dit gratis programmaatje voor Android houdt bieraanbiedingen voor je in de gaten. Is helemaal Nederlands. Nadelen: nog niet erg stabiel en niet alle biermerken staan erin.

.

3 – Biernavigatie. Door bier-blog.nl ontwikkelde gratis Android app voor bierdrinkers. Houdt in de gaten waar je moet zijn als je een lekker biertje zoekt. In het Nederlands en ook nog gratis en dus een potentiële topper. Moeten ze nog wel wat doen aan de stabiliteit. De app is namelijk net uit en loopt vaak vast.

.

2 –Ratebeer. De beroemde website heeft apps voor verschillende platforms. Als je Windows Mobile hebt, kun je beter gewoon de website bezoeken, want voor de app betaal je $19. Per jaar. Voor dat geld kun je net zo goed gaan sparen voor een Android telefoon, want dan is de app gratis. Met een iPhone ben je $1,99 kwijt. Moeten we nog wat zeggen over Ratebeer? Je kunt kijken hoe andere drinkers bieren beoordelen en zelf je rating toevoegen. De grootste bierdatabase ter wereld op je telefoon!

.

1 –Google maps. Gratis, alle platforms. Type ‘café’ in en zie alle cafés die je wilt. Dichtbij of ver weg. Met routebeschrijving. En navigatie. Te voet, per auto of met openbaar vervoer. In het Nederlands. Speel met zoekwoorden als ‘bier’ en je komt allerlei leuke dingen tegen. Overslaanbaar product van Google en de eerste app die je installeert op welke telefoon dan ook.

Arnoud

Drinkt liever beter dan meer. Blogt met een mening. Houdt van alle soorten bier behalve kriek en geuze. Strijdt onvermoeibaar voor het universele recht op goed bier.

Een gedachte over “Top bierapplicaties op je smartphone

  • november 27, 2010 om 17:03
    Permalink

    Hi, leuk om te zien dat we op nummer 3 staan. Er kan idd nog veel verbeterd worden.

    Sinds vandaag hebben we nog een aanvulling op dit lijstje. Onze BeerNavigator is nu ook op de iphone.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.