The place to be: Borefts (deel 1)

Loser
Wie nog nooit op Borefts is geweest is een loser. Ja, dat mag je jezelf aantrekken. Wij zijn ook nog nooit geweest en hebben het ons heel erg aangetrokken. Zo erg dat we dit jaar twee dagen gaan. Een soort berouw voor onze zonde zeg maar.

Borefts is hét bierfestijn van Nederland. Dit jaar voor de vierde keer georganiseerd door brouwerij de Molen in Bodegraven. Bodegraven? Jazeker Bodegraven. Verder een slaperig stadje in Midden Nederland maar eens per jaar het Mecca van bierminnend Nederland. Waarom zo bijzonder? Nou met name door de line up. Die is namelijk fabelhaftig. Het neusje van de Europese zalm en nog een verdwaalde Amerikaan doen er hun aantrede.

Wat op onze hitlist staat? Heel veel. Om te beginnen de brouwerijen waar we nog nooit iets van gedronken hebben. Picobrouwerij Alvinne uit Belgie staat hoog. Die schijnen toch wel iets lekkers op tafel te kunnen zetten. Buxton uit Engeland is voor ons een totale onbekende, maar we stellen ons graag voor. We zijn erg benieuwd naar Brasserie de Mont Saleve. Eens kijken of die onze kijk op Frans bier kunnen veranderen. Nog een vreemdeling voor ons is Gänstaller-Bräu. Zijn ze traditioneel saai en Duits of weten ze ons te verassen. We zijn benieuwd.

Maar ook de bekende jongens staan hoog op onze lijst.

Molen en Emelisse
Met de Molen en Emelisse stonden we al op de Bierbloggersconferentie de show te stelen. Emelisse neemt de collaboratie met Marble uit Engeland mee: een IPA met Earl Grey, die mag je zeker niet missen. De Molen heeft een paar mooie barrel aged bieren staan. Zeker proberen!

Thornbridge
Thornbridge is de beste brouwerij te wereld. Punt! Geen discussie. Wat zij uit hun ketels weten te halen is van een andere wereld. Zoek je ons op Borefts? Kijk eerst bij Thornbridge, grote kans dat we daar in de rij staan. Ze hebben hun Halcyon 2012 meegenomen. Deze hebben we nog niet op, die van vorig jaar wel. En de Halcyon gaat je belevingswereld bijna te boven. Zo fruitig, zo sappig en zo lekker. Je vergeet bijna dat je bier aan het drinken bent.
We hebben ook zin in de Chiron. Nog nooit gedronken maar het klinkt fantastisch, en met 5% niet zo zwaar.

Mikkeller
We waren nooit enorm fan, totdat  ze hun Single Hop serie uitbrachten. We waren verdeeld, de Simcoe was op zijn best middelmatig. De Centennial was verbazend goed. Eens kijken of ze nog meer onontdekte pareltjes hebben. Dit jaar hebben ze veel zure bieren meegenomen. We zijn benieuwd.

De lijst van bieren en brouwers is zo lang, dat lukt ons niet in een blogpost. We gaan van de week nog wel verder met onze voorbeschouwing. Het enige wat jullie moeten doen is ons blog lezen en komende vrijdag en zaterdag vrijhouden. We zien jullie daar.

 

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

4 gedachten over “The place to be: Borefts (deel 1)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.