Stift Engelszell revisited

Stift EngelszellDe illustere achtste trappist. Moeilijk te krijgen en als je hem al kunt vinden, betaal je je helemaal scheel. Wij, als echte bierbloggers, trokken uiteraard zonder morren onze¬†portemonnee. Zo’n nieuwe trappist dat maak je niet al te vaak mee. Maar nu is er een klein select groepje van Stift Engelszellkenners bijgekomen.

Deze gelukkigen waren vorige week op de Bestetotnutoe proeverij. Een proeverij van Bestetotnutoe is altijd een gebeurtenis en nu helemaal. Allemaal aan de trappist. Crowd minded als dat we zijn hebben we onze recensie van Stift open gelaten. Wij kunnen zuur op onze bank het bier fileren maar wat weten wij er nou van? We hebben het dus maar in de groep gegooid. Crowdsourced sterren uitdelen.

Zelf waren we niet echt onder de indruk van dit bier. Het voegt weinig toe aan het bestaande trappistengamma. Je schuift het zo tussen alle andere trappisten-quadrupels. Ook waren we niet echt overdonderd door de smaak. Niet echt consistent en nogal schizofreen van smaak. Soms vlak, maar na een volgende slok toch weer wat diepte. We wisten niet altijd wat we dronken.

Tijdens de proeverij bleek dat we er compleet naast zaten. Iedereen was er vrij unaniem over: Stift Engelszell is een heerlijk bier. De consistentie is geen enkel probleem. En hoe meer Quadrupels hoe beter. Bij drie sterren gingen de eerste handen omhoog, maar de meerderheid vond dat nog niet genoeg. Stift Engelszell verdient vier sterren.

En zo blijkt maar weer, over smaak valt niet te twisten. Ja het is een dooddoener maar oh zo waar. Dus Stift: Van Harte met je vier sterren. Jullie hebben het verdiend.

sterren_4

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

2 gedachten over “Stift Engelszell revisited

 • februari 11, 2013 om 11:33
  Permalink

  Een oude kameraad van mij verkoopt dit bier nu zelfs in zijn cafe in Winterswijk. Hij heeft daar alle trappisten op de kaart staan. Hij was er goed over te spreken meen ik!

  Beantwoorden
 • maart 27, 2013 om 14:04
  Permalink

  De eerste slokken had ik iets van: wauw!
  maar na een half glas was dat effect helemaal weg. Prima, lekker, goed te drinken, maar voor die prijs heb je ook 2 of 3 Rochefort 8 of 10… Als je het dan over trappist heb, is dat wel mijn favoriet

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.