Staking? Who cares?

JupilerNu de storm weer een beetje is geluwd, is er tijd om eens over de zaak na te denken. Stakingen bij Inbev, blokkades voor de brouwerijen en dus ook geen bier meer. De wereld zonder Jupiler of Stella Artois? Het leek er even van te komen.

De koppen stonden dik in de krant: Belgische brouwer legt werk stil, Belgen hamsteren bier in Nederland. Belgen die bier komen kopen in Nederland? Het is de wereld op zijn kop. Veel gekker moet het niet worden.
Dat is nu allemaal weer van de baan. De brouwers weer achter de ketels, de blokkades weer opgeheven. De kratten Jupiler verlaten in grote hoeveelheiden de poorten van de brouwerij. Iedereen weer blij zou je zeggen. Maar is dat wel zo?
Persoonlijk vind ik Jupiler en Stella flauwe en nietszeggende bieren. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik ál het Belgisch pils flauw en nietszeggend vind. De Belgen kunnen waanzinnig bier brouwen, maar de kunst van het edele pils..? Die is hen volledig ontgaan.
Gelukkig ben ik niet de enige die die mening is toegedaan. Op de site van Ratebeer haalt Jupiler nog niet eens de helft van de 5 te behalen punten. Stella doet het marginaal beter maar nog steeds niks om trots op te zijn. Kennelijk zijn er met mij velen die geen fan zijn van Belgisch pils.
Dus mensen, alsjeblieft, neem geen genoegen met gemiddeld bier! Laat de zesjescultuur los en ga voor het beste. Er zijn zoveel geweldige pilsners in de wereld, zie hier of hier.
Drink goed of drink niet!

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.