Snert

Geen blaadjes meer aan de bomen, de eerste nachtvorst komt eraan, iedereen met mutsen en wanten aan op de fiets. Jaaaaa, het is koud en guur en dat betekent maar een ding: Snert! Het enige echte culinaire hoogtepunt van Nederland. Met dit weer is er weinig beters dan een kom dampend hete erwtensoep met roggebrood met boter en spek. Hoezo calorieën?

Maar het kan nog beter: je kunt er ook nog bier bij drinken. Je komt terug van een flinke boswandeling, kinderen lekker voor de televisie, je Golden Retriever ligt uitgeput in de mand, je partner warmt de zelfgemaakte erwtensoep op en jij staat voor je bierverzameling. Je moet echt kiezen, maar wat?

Bokbier kan heel goed maar daar heb je nu wel een beetje genoeg van. Gelukkig heb je nog een goede dubbel staan. Maak hem maar open: snert en dubbel gaan heel erg goed samen. De Dubbel is een beetje zoet en dat combineert heel erg goed met de vlezigheid van de soep. Varkensvlees en dubbel zijn sowieso een goede combi. Naast de zoetigheid is de Dubbel sterk en bitter genoeg om de volheid en vettigheid van de soep te kunnen weerstaan. En door het koolzuur kun je van elke hap genieten.

Oh, misschien wat overdreven maar Erwtensoep maak je zelf. Heb je een blik erwtensoep in de kast hebt staan en ga je die eten? Drink er dan maar een glas wijn bij. Hier staan een paar erg lekkere recepten voor Erwtensoep. Daar drink je dus een dubbel bij. En als je je wilt weten wat voor een dubbel je moet drinken: koop maar een La Trappe Dubbel. Nummer drie in onze herfstbierentest en de lekkerste dubbel die er is.

Eet smakelijk!

Lees ook:
Mag ik de wijnkaart zien?
Zondagavond 19.00 uur
Bier en chocola

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

2 gedachten over “Snert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.