Sinterklaas 2012 biertips

Het is het weekend voor sinterklaas en we hoeven je niet meer uit te leggen dat de feestdagen het allerslechtste in ons naar boven brengen. Met onze handen in de surprise maar met ons hoofd al bij een Gordon’s X-mas brengen we je de sinterklaastips voor dit jaar.

2010
Eerst even terugkijken. Gedichten en goeie tips uit 2010 die eigenlijk nog steeds heel bruikbaar zijn. Met speculator en Duvel. Vervang die Duvel door een mooie triple hop (als je die nog kan krijgen) en je hebt een prachtcadeau. Niks meer aan doen.

2011
Dan ons tips voor het allerlaatste moment uit 2011. Ook weer met gedichten dus pak die kans. Inclusief keigoeie surprise-ideeën. Eventueel kun je de bieren nog vervangen door wat spul dat dit jaar in de schappen ligt maar de kwaliteit van onze tips van vorig jaar staat als een huis.

Dan nu dit jaar. Je stort je dit weekend in het sinterklaascadeautjesgewoel en dat is geen pretje. Doel: zo snel mogelijk weer thuis zitten met een biertje. Gelukkig is dat makkelijk, als je je een beetje pragmatisch opstelt.

SNAB Speculator
Een prachtcadeau is natuurlijk de speculator van SNAB. Door ons bejubeld, passend bij Sinterklaas, wat wil je nog meer? Dat bier gaat vast als een zoet broodje over de toonbank.

Het bijpassende gedicht:

Sint eet zelf geen pepernootje
Met zijn ouwe gebit
Gelukkig heeft hij zijn stoombootje
Waar een doos bier in zit

Maar wat giet zijne goedheiligheid in zijn keel?
Waar gaat de Sint zelf voor?
Nou, moe en voldaan, terug in zijn kasteel
Drinkt hij het liefst een heerlijke SNAB Speculator

Doos in de vorm van een stoomboot erom heen, hop klaar. 10 minuten werk, echt.

Heineken geschenkdoos
Goed, dan nog een cadeau voor mensen die je helemaal niet aardig vindt. Want we weten allemaal hoe dat gaat, met lootjes trekken. Je moet altijd een cadeau geven aan iemand die je niet mag. Gelukkig hebben we daar ook een oplossing voor: een prachtige doos Heineken.

Werkelijk, vier prachtige flessen in een prachtige doos. Een luxe geschenkdoos. En wat zit daar dan in? Heineken! Moehahaha, we horen je diabolisch gelach en wij hebben zelf ook gebulderd toen we het zagen. Een prachtige geschenkverpakking met daarin het meest normale bier van Nederland dat je gewoonlijk voor 8 euro het krat wegtrekt bij de stuntsuper.

Bierhumor van de bovenste plank. En je kan het gewoon kopen. ‘Een collectors item’ staat er ook nog bij. Voor al die mensen die flessen Heineken verzamelen, je kent ze wel. Hahaha, niet dus.

Hoe dan ook, een surprise is het eigenlijk al, nu alleen nog een gedicht:

Voor jou is het beste
vaak nog niet goed genoeg
Dus Sint wilde dat eens testen
En geeft je de kwaliteit die je vroeg

Een prachtige doos met bier
Superieure flessen gerstenat, goudgeel
Een topper krijg je nu en hier
Nee, voor jou is de Sint niets teveel

En als gewoonlijk: geen dank, hier zijn we voor. We hopen alleen dat jij op pakjesavond net zoveel lol had als wij in de voorbereiding.

 

Arnoud

Drinkt liever beter dan meer. Blogt met een mening. Houdt van alle soorten bier behalve kriek en geuze. Strijdt onvermoeibaar voor het universele recht op goed bier.

3 gedachten over “Sinterklaas 2012 biertips

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.