Saison Dupont: Avec les Bons Voeux

Brouwerij Dupont brouwt van oudsher aan het eind van het jaar een bier voor hun beste klanten. Dat bier heet dan ‘Met de beste wensen’ maar dan op zijn Frans. Nou zijn we niet de beste klanten van Dupont maar ze hebben daar in Henegouwen niet te klagen over ons. Altijd bejubelen we hun Saison als de fanboys die we zijn. Dit bier komt in december uit en we zijn dus rijkelijk laat. Maar we zijn dan ook niet hun beste klant.

OK, we houden het even kort: vind je de Saison van Dupont vies? Dan hoef je dit ook niet te proberen. Of vind je een Orval niet lekker? laat de Avec les Bons Voeux dan ook maar staan. Want met die twee bieren heeft dit bier veel gemeen: blond en hoppig. Een moutige smaak (mag ook wel met 9,5% alcohol) en een heerlijk bittertje in de nasmaak.

Je beste wensen van Dupont zitten in een feestfles van 37,5 of 75 ml. De schuimkraag is snel weg en dan zie je toch wel een heel erg blond bier. En als je heel goed kijkt, ruik je vooral veel. Want de hop komt je tegemoet. Als je een slok van dit bier doorslikt proef je de hop en vooral de gelijkenis met bijvoorbeeld Orval. Niet zo heel raar want in beide bieren zit dezelfde hop: Styrian Golding.

Is Avec les Bon Voeux een aanrader? Wat ons betreft natuurlijk wel. Wij zijn gek op Saison Dupont en zeker ook op Orval. Dus dan is dit ook lekker. Het is een zwaar, moutig bier met een lekkere hopsmaak. Hou je niet zo van zware bieren? Of hou je meer van zoete bieren? Laat hem dan maar staan. Van ons krijg je toch wel de beste wensen.

Arnoud

Drinkt liever beter dan meer. Blogt met een mening. Houdt van alle soorten bier behalve kriek en geuze. Strijdt onvermoeibaar voor het universele recht op goed bier.

3 gedachten over “Saison Dupont: Avec les Bons Voeux

 • januari 14, 2011 om 22:22
  Permalink

  Vanavond dit bier gedronken. Veel hop en fris bitter, die lekker lang blijft hangen. Wat mij betreft precies goed. Bitterder moet-ie niet zijn. Een aanrader, echter niet voor beginners.

  Beantwoorden
 • januari 22, 2011 om 16:21
  Permalink

  Orval is een van de biertjes die mij zijn tegengevallen, we hebben pas de kaas van Orval gekocht, die zal een stuk beter smaken.

  Beantwoorden
 • januari 22, 2011 om 16:32
  Permalink

  @Ad: je bent echt die eerste die ik hoor zeggen dat Orval tegenvalt. Wat vind je er niet lekker aan?

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.