Recept Obama’s honey ale’s bekend: tijd om te brouwen!

Anderhalf jaar lang hebben we moeten wachten en nu is het dan zover. Het Witte Huis heeft het recept van de Honey Ale en de Honey Porter bekend gemaakt. Beide bieren worden door Obama’s koks in het Witte Huis gebrouwen.

Een gewone jongen
Over de vraag waarom we juist nu te horen krijgen hoe deze bieren gemaakt worden, hoeven we niet lang te denken. Obama strijdt met een mormoon voor het presidentschap van de Verenigde Staten. Een mormoon is iemand die geen alcohol drinkt. Obama dus wel. Net als de meeste Amerikanen en het is die groep voor wie de president graag een gewone jongen blijft.

Bier brouwen is wat Amerikanen in het hele land zijn gaan doen in hun huizen en garages“, zegt Sam Kass, chef van het Witte Huis, in deze video. “En de president dacht dat het een heel goed idee zou zijn om zich bij die Amerikanen te voegen.” Nou, het is duidelijke homebrewers: Obama staat aan jullie kant.

Nabrouwen
Genoeg politiek nu. Wij zaten al langer te wachten op een mooie gelegenheid om onze brouwerij eens af te stoffen. Vele lange jaren hebben Hayo en ik bier gebrouwen. In de keuken. Lange zondagen, waren het. Met jengelende kinderen op de arm en de roestok in de hand.

Succesvol zijn we helaas nooit geweest. Als ons bier enigzins drinkbaar was, waren we al enthousiast. Maar nu moet het lukken. Met de recepten van het Witte Huis moeten zelfs wij iets drinkbaar kunnen maken. En dus gaan we de bieren van Obama nabrouwen. Eens zien wat je te drinken krijgt als je op bezoek komt bij de machtigste man ter wereld.

En we zijn vast niet de enigen die dit gaan doen. Wat gaat er gebeuren met de honingbieren van Obama? Kunnen we ze straks in de winkel kopen? En smaken ze dan hetzelfde als die uit het Witte Huis? En wij? Slagen we er eindelijk eens in een fatsoenlijk bier te brouwen. Tips zijn welkom, collega-thuisbrouwers!

 

Arnoud

Drinkt liever beter dan meer. Blogt met een mening. Houdt van alle soorten bier behalve kriek en geuze. Strijdt onvermoeibaar voor het universele recht op goed bier.

Een gedachte over “Recept Obama’s honey ale’s bekend: tijd om te brouwen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.