Rated XX. Waarom zou je?

Onze eerste post ging over Raging Bitch van Flying Dog. Nou zijn we altijd al enthousiast over Engelse bieren en Raging Bitch was wel heel erg lekker. En erg bitter. Of eigenlijk vooral erg hoppig.

Hoppig en bitter. Tijd om daar eens in te duiken. Want we trakteerden we onszelf eens op een Rated XX van de Deense brouwer Amager Bryghus. Volgens de Denen het bitterste bier ter wereld. Op weg naar het beste bier ter wereld dronken we ook al eens het zwaarste bier ter wereld. Dus deze kon er ook wel bij.

Goed, voorbereid op het allerergste spanden we onze papillen samen en namen we een slok. Ogen dicht en doorslikken voor het vaderland. En toen viel het eigenlijk heel erg mee. Eigenlijk was het vooral wat zoetig. Pas na het doorslikken proefden we de bitterheid die Rated XX zo beroemd maakt.

Na wat doordrinken werd Rated XX inderdaad erg bitter. Dat is wel vreemd, het ruikt als het eerste het beste zware bier. En zo smaakt het eerst ook. Dan pas proef je die enorme bitterheid. Niet zo sprankelend hoppig bitter als de briljante Raging Bitch maar meer een soort bom van bitterheid in je keel.

Wij denken dat in Rated XX alleen bitterhop is gebruikt en geen aromahop. Er zit in ieder geval nauwelijks aroma aan. Er zit dus helemaal geen balans in dit bier. Behalve de bitterheid is er niets bijzonders aan. We konden er ook geen IPA in ontdekken, iets wat hij volgens het etiket wel zou moeten zijn.

Wil eens iets absurds bitters drinken? Veel plezier met je Rated XX. Wil je lekker bitter bier drinken? Bestel een Raging Bitch en voor ons ook graag een.

Arnoud

Drinkt liever beter dan meer. Blogt met een mening. Houdt van alle soorten bier behalve kriek en geuze. Strijdt onvermoeibaar voor het universele recht op goed bier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.