Bier met mes en vork: Raging bitch en carrot cake

Raging Bitch carrot cakeEr zijn van die dingen die niet kunnen. Uggs, mutsen in de vorm van dieren en mannensjaaltjes. De combinatie van bier en toetjes hoort eigenlijk ook in dat rijtje. Het werkt gewoon niet. De enige echte combinatie die altijd werkt is stout en chocola. Bij alle andere toetjes overheerst het bittere bier snel en is het bier vaak te dun om tegen de volle desserts op te kunnen. Uiteindelijk heb je een toetje wat niet meer lekker smaakt en een bier wat ook niet meer lekker smaakt.

Onmogelijk
Maar af en toe komen er van die onmogelijkheden voorbij. We waren op een bier en spijs combineer etentje van Bier&co. Amerikaans eten met Amerikaans bier. Altijd een prima combi. Erg lekker allemaal, tot het toetje kwam. Een carrot cake, niks mis mee zou je denken. Totdat het begeleidende bier op tafel kwam. Raging Bitch!? Bij het toetje?

Worteltjes
Begrijp me niet verkeerd. Raging Bitch is nog steeds een van de beste bieren die je kan drinken. Alleen de combi met een dessert? Die had ik nooit gemaakt. En daar baal ik wel van. Want de Raging Bitch was een heerlijke begeleider van de carrot cake. De moutigheid van de Raging Bitch past mooi bij de zoete worteltjes. De bitterheid die nog wel eens wringt bij toetjes pakte de kruidigheid van de carrot cake geweldig op. En dan is Raging Bitch ook nog eens vol en vet genoeg om niet te schraal te worden. Heerlijk. Daar wilde we er nog wel een van.

Gelukkig kunnen we thuis ook een carrot cake bakken. Dit is een erg lekker recept. En Raging Bitch is ook goed te krijgen. Bijvoorbeeld hier.

Proost en eet smakelijk.

De beste Carrot cake

3 of 4 flinke wortels
170 gram kristalsuiker
Droog Nat Frosting
225 gram kristalsuiker  170 gram boter (gesmolten) 450 gram roomkaas
110 gram bruine basterdsuiker 3 eetlepels olie 85 gram boter
280 gram bloem 5 eieren  2 eetlepels vanille extract
40 gram volkoren bloem 450 gram poedersuiker
1 eetlepel bakpoeder
1 theelepel zout
100 gram pecan- of walnoten
100 gram gedroogde ananas
100 gram kokosrasp

 

Haal de wortels door de rasp (als je een keukenmachine hebt gebruik die dan, dan hou je nog wat knokkels over). De geraspte wortels doe je samen met de 170 gram suiker in een vergiet of grote zeef. Laat minstens een half uur staan.

Verwarm de over voor op 180 graden. Meng alle natte ingrediënten en klop lichtjes op. Meng in een andere kom de droge ingrediënten. Zorg wel dat de kom groot genoeg is voor alle ingrediënten.  Als alles goed gemengd is gooi je de natte bij de droge ingrediënten. Meng goed door tot het een mooi beetje nattig deeg is. Knijp nu zo veel mogelijk vocht uit de wortels. Meng daarna de wortels met het deeg.

Bekleed twee bakblikken (van ongeveer 23 cm) met bakpapier. Verdeel het deeg over de twee bakblikken. En doe in de oven. Na ongeveer 35 minuten zijn ze wel klaar. Als ze droog lijken aan de bovenkant is het meestal wel goed. Laat ze daarna afkoelen tot kamertemperatuur.

Maak ondertussen de frosting. Laat de boter zacht worden. Doe de roomkaas in een kom en klop met een mixer totdat het mooi glad is. Voeg vervolgens de boter toe en klop tot alles mooi glad en gemengd is. Meng dan het vanille extract doorZet daarna de mixer op de laagste stand en voeg schepje voor schepje de suiker toe. Als alle suiker er in zit zet de mixer dan nog even vol aan zodat alles mooi gemengd is.

En dat is het simpel. Smeer de ene carrotcake aan de bovenkant in met frosting. De ander er boven op en daar weer een flinke laag frosting op. Raging Bitch inschenken en genieten maar!

 

 

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.