Pilsen om mee weg te komen: Gulpener

gulpener_pilsOK, je houdt van pils en je bent dat gezeur van mensen die allerlei Belgische bieren drinken zat. Pils is ook echt bier en gaat niet altijd voor zeven euro het krat de stuntsuper uit. Je houdt van pils en je drinkt premium!

Vandaag in Pilsen om mee weg te komen: Gulpener. Gulpener is de groenlinkse andersglobalist onder de bierbrouwers. Bij Gulpener zijn ze al biologisch en het lukt ze maar niet ook nog CO2-neutraal te worden. Dat vinden ze dan weer zo erg dat ze er een schuldcompensatiebos voor hebben aangelegd.
Om eerlijk te zijn zeggen wij eigenlijk nooit ‘Gulpener’ zonder er gelijk ‘Dordt’ achteraan te zeggen maar ze maken toch echt ook pils. Maar waarom zou je een krat Gulpener pils achter in je katalysatorloze V8 gooien? Omdat het lekker is? Dat moet bijna wel want op het etiket staat je pilsje beschreven met ‘strogele zomerkleur’, ‘een glanzende mousse structuur’ en ‘de zachte geur van jong fruit. En zo jubelt het etiket nog even door met beeldspraken die we niet echt uit ons glas halen.
Maar hé, vies is het niet. Mooi kleurtje, lekker geurtje en het smaakt goed. Wij wanen ons niet meteen in bourgondische sferen maar we kunnen er wel een avondje mee doorkomen. Een behoorlijk serieuze moutsmaak, subtiel met de hop en goed in balans. Wij zien ons wel de degens kruisen met allerlei hooggistende pretenties.

Ben je echt heel erg milieubewust? Drink dan gewoon kraanwater. Maar wil je toch een beetje lol in je leven, dan is er niks mis met deze Prius onder de pilsen. Leuk verhaaltje erbij over dat bos en je komt prima weg met Gulpener.

Arnoud

Drinkt liever beter dan meer. Blogt met een mening. Houdt van alle soorten bier behalve kriek en geuze. Strijdt onvermoeibaar voor het universele recht op goed bier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.