Pilsen om mee weg te komen: Amstel 1870

Goed, je zit in de kroeg en je houdt van pils. Echte goeie pils. Iedereen denkt bij lekker bier aan allerlei Belgische zware bieren maar jij niet. Jij houdt van pils. Lekker licht, lekker bitter en lekker koud. En wij houden ook van pils en dus hebben we het over pilsen om mee weg te komen. Vandaag: Amstel 1870.


Amstel is begonnen als pilsbrouwerij in 1870, vandaar de naam. Daar verwijzen ze ook naar in hun reclame alhoewel de sfeer meer past in een jaren ’30 modern times achtige setting. In 1870 was Amstel nog afhankelijk van ijs dat ze uit de rivier Amstel konden scheppen. Anders konden ze niet eens laaggistend brouwen. Allerlei indrukwekkende industriële tandwielen kunnen we dus wel achterwege laten.

Maar goed, het gaat natuurlijk om het bierdrinken. En dat valt op zich niet tegen maar Amstel 1870 is ook weer niet echt bijzonder. Iets hoppiger dan een normaal pilsje maar verder? Verder eigenlijk niet zoveel. Niet echt krachtig zoals de Brand Up, niet moutig zoals de Gulpener. Eigenlijk gewoon niks. En zeker geen Premium bier.

Amstel 1870 is altijd lekker om mee te barbecueën. En nu weet ik weer waarom. Lekker bitter in de warme tuin en je wordt niet echt afgeleid door allerlei ingewikkelde smaken. Je wordt überhaupt niet afgeleid. Lekker slobberbier en dan nog aangenaam bitter, verder niks. We zouden er niet naar op zoek gaan. Maar we slaan het ook niet af.

En omdat er niet zoveel te vertellen is over Amstel 1870 zelf, nog maar even een reclamefilmpje. Want die zijn wel echt goed:

Arnoud

Drinkt liever beter dan meer. Blogt met een mening. Houdt van alle soorten bier behalve kriek en geuze. Strijdt onvermoeibaar voor het universele recht op goed bier.

Een gedachte over “Pilsen om mee weg te komen: Amstel 1870

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.