Pils om mee weg te komen: Brand Up

OK, je houdt van bier. Je drinkt graag met vrienden in de kroeg, je vindt het leuk om nieuwe dingen te proberen. Je hebt je verdiept in hop en gist en alles. En je praat er graag over.

Alleen, je hebt een probleem. Je houdt van bier dat geen van je biervrienden serieus neemt. Zoals Leffe. Of pils.
Wat kan je daar nou aan doen?

Met Leffe gaan we je niet helpen want dat is gewoon vies. Maar Pils? Pils is helemaal niet vies! Waarom moet je altijd zware Belgische bieren lekker vinden? Waarom niet gewoon lekkere lichte blonde pilsjes?

Het is tijd voor een opstand. Een opstand van pilsliefhebbers die uit de kast komen en niet meer buigen voor de terreur van de bovengistende bierelite.

En je staat niet alleen. Bij bestetotnutoe vinden we pils ook lekker. En echt niet alleen bij de nasi of wanneer het dertig graden is. Daarom beginnen we aan de gids ‘Pilsen om mee weg te komen’. Met onze gids bestel je kwaliteitspilsen in de kroeg. Daarmee doe je echt niet onder voor je vrienden met hun veilige Duveltje of dat vieze zoete palmpje.

In aflevering 1 van Pils om mee weg te komen de absolute topper in de Nederlandse pilsmarkt: Brand Up. Brand pils is al lekker maar Brand Up is echt superlekker. Bitter ja, en goed bitter maar niet zo bitter dat je iets te bewijzen hebt. Een mooie goudgele kleur en net niet helemaal helder. Je hoeft niet gelijk op te scheppen over ongefilterd enzo, maar ietwat troebel is hij wel.

Dan het mondgevoel. Ja, je proeft de zoetigheid van de mout, maar je hebt je glazuur nog gewoon op je tanden staan. En het blijft een pils dus je kunt hem gewoon opdrinken en er nog een bestellen terwijl je vrienden wanhopig hun Tripel proberen weg te boeren. En je ligt ook niet meteen onder de tafel als je er drie op hebt.

Brand Up, een van de beste pilseners. En dus een mooi begin voor ons tegenoffensief tegen de hooggistende elite. Dus ga naar de kroeg en drink pils met trots.
Je bent niet alleen.

Arnoud

Drinkt liever beter dan meer. Blogt met een mening. Houdt van alle soorten bier behalve kriek en geuze. Strijdt onvermoeibaar voor het universele recht op goed bier.

4 gedachten over “Pils om mee weg te komen: Brand Up

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.