Pils en vis

Chinees eten en pils is natuurlijk een ultieme combinatie. De hop pakt het pittige van die lik sambal aan. En het koolzuur weet wel raad met die vettige ellende van je favoriete afhaalchinees.  Maar soms heb je gewoon geen zin in chinees. Nummer 46 heb je eigenlijk te vaak genomen.

Tijd voor iets anders. Tijd voor vis. Pils en vis gaan uitstekend samen. Neem wel een beetje stevige vis. Ga niet voor je meest delicate witvis want die trekt het niet. Nee, een mooie zalm of goeie forel is uitstekend. Op naar je visboer of gooi zelf een hengeltje uit. Het enige echt belangrijke is dat het vers is. Anders kan je er elk bier tegenaan gooien, lekker zal het nooit worden.

De bitterheid van pils is namelijk een korte en pittige kick. De bitterheid vloeit snel uit. De bloemigheid van de hop neemt het daarna over. En die smaak houdt enorm van vis. De zoetigheid van een goeie pils neemt de droge vis onder handen. En die koolzuur waar we zo van houden pakt de vettigheid van de vis flink aan. Wij zien geen enkele reden om ooit nog iets anders te drinken bij vis. Door pils proef je nog echt wat van de vis. Neem wel een goede pilsner, liefst een droge Duitse. Een Jever of Bitburger zijn prima vispilsen.

Wat trouwens echt lekker schijnt te zijn met pils is kaviaar. Tsja, we zien het nog niet echt voor ons. Een vrijdagavond met je maten, een kratje pils en een blikje kaviaar? Kaviaar is nou niet echt wat je tevoorschijn trekt bij een voetbalwedstrijd.
We halen wel een bak kibbeling, dat is ook vis en gaat ook heel goed met bier.

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

2 gedachten over “Pils en vis

 • augustus 23, 2011 om 21:46
  Permalink

  Tja, ik haal wel eens een kratje uit Emlichheim. Errug lekker!!

  Beantwoorden
 • augustus 31, 2011 om 21:33
  Permalink

  Hebben jullie al eens witbier met vis geprobeerd? Hier kan je trouwens beter wel de wat “zachtere” vissen gebruiken. Dus een talapia filet bijvoorbeeld..

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.