Op naar de bierbloggersconferentie maar wat voegt een bierblog eigenlijk toe?

BBClogoHayo en ik bloggen nu al ruim vier jaar over bier. In die tijd is er best veel veranderd. In 2010 keken mensen je glazig aan als je vertelde dat je Amerikaans bier zo lekker vond. In restaurants bestond de lijst van speciaalbieren uit Duvel, Palm en Bavaria 0.0. En we waren de enigen die over bier durfden te schrijven: dit is niet lekker.

Toen we ontdekten dat er in Londen een heuse conferentie bestond voor mensen die bloggen over bier, waren we natuurlijk van de partij. En het bleek dat er in het buitenland veel meer mensen waren zoals wij: blogger die schrijven met liefde voor bier maar die niet alles maar lekker vinden.

Ons geluid kun je nu op veel meer plaatsen vinden. Andere blogs, sociale media, noem maar op. Door de explosie van ambachtelijk bier en ambachtelijke brouwerijen, drinken bierdrinkers steeds beter bier. En wordt iedereen steeds kritischer. Wie vindt een Hoegaarden Grand Cru nog lekker?

Wij gaan dit weekend weer naar de conferentie voor bierbloggers. Helaas zijn we nog steeds de enige Nederlanders maar we zijn allang niet meer de enigen die positief-kritisch zijn. Heel veel bierdrinkers zijn net als wij steeds op zoek naar beter, mooier en lekkerder bier. Van echte bierbrouwers met liefde voor hun vak.

Dat brengt ons wel een beetje aan het twijfelen. Wat moeten we nog leren op de conferentie over bierbloggers? Wat voegen we nog toe aan de community van bierdrinkers?

Vraag:

 • Wat zoek jij in een blog over bier?

Antwoorden in de reacties hieronder aub

 

Arnoud

Drinkt liever beter dan meer. Blogt met een mening. Houdt van alle soorten bier behalve kriek en geuze. Strijdt onvermoeibaar voor het universele recht op goed bier.

8 gedachten over “Op naar de bierbloggersconferentie maar wat voegt een bierblog eigenlijk toe?

 • juni 27, 2014 om 14:24
  Permalink

  [quote]Kraak dit artikel als eerste af![/quote]
  ok 😉
  wat ik zoek in een blog over bier?
  misschien meer dan 2 artikelen per maand?
  ik snap dat dit een hobby is, maar om nou elke maand 1 biertje te recenseren (lentetest uitgezonderd) en er af en toe een ander artikeltje neer te zetten vind ik geen blog. sorry.

  Beantwoorden
  • juni 27, 2014 om 17:25
   Permalink

   En waar moeten al die artikelen dan over gaan?

   Wil je vooral biertesten lezen of ook andere artikelen?

   Beantwoorden
   • juni 28, 2014 om 04:30
    Permalink

    Nee de artikelen vind ik prima hoor. Maar meestal zijn er toch wel vaker artikelen te plaatsen op een blog? Minstens 1 of 2 keer per week. Denk ook aan reacties op nieuws, festivals, ervaringen in de horeca. Genoeg te lullen over bier.

    Beantwoorden
 • juni 27, 2014 om 23:55
  Permalink

  Eens opgezocht wat een blog eigenlijk is: een van de eigenschappen: een blog is gefocust op de mening van een of enkele personen. Nu gaan jullie aan de lezer vragen wat ze willen zien, terwijl interactie met jullie lezers normaal toch niet jullie sterkste punt is. Wat is er aan de hand?

  Niks mis met een hoegaarden grand cru op een warme dag, beter als een royal imperial stout.

  Beantwoorden
 • juni 29, 2014 om 16:16
  Permalink

  Biertesten zijn altijd goed. Iets met bier/spijs combi’s kan ook. Misschien af en toe een recensie van een goed biercafé of een restaurant met een bierarrangement. Af en toe een artikeltje of link naar een artikel over iets wetenswaardigs over bier. Wat commentaar op bier/horeca nieuws of iets over de laatste trends en ontwikkelingen …. maar met name inderdaad een hogere frequentie, kom nu te vaak langs zonder dat ik iets nieuws vind ….

  Beantwoorden
 • juli 1, 2014 om 12:25
  Permalink

  waarom twijfelen over jullie bierblog. In het verleden hebben jullie hele mooie verhalen geschreven over bier. Over biermerken, over de smaak van bier over van alles en nog wat. Ik begrijp dat stilstaand achteruitgang is maar ik heb altijd genoten van jullie verhalen. Voor mij hoeft dat niet te veranderen. Er mogen vaker van die mooie verhalen verschijnen dan de laatste tijd het geval is maar dat is dan ook het enige…

  Beantwoorden
 • juli 3, 2014 om 20:45
  Permalink

  Ik lees altijd met veel plezier jullie kritische reviews van seizoenbieren. Dit is ook omdat ik het zo leuk vind om uit te kunnen kijken naar een bepaalde stijl die alle brouwers tegelijk op de markt brengen. Dan probeer ik er altijd zo veel mogelijk. Het liefst natuurlijk de bieren die jullie als beste hebben getest, maar ook de slechtere, om te kijken of ik het eens ben met de kritiek die jullie leveren. Daarnaast vind ik jullie stijl van schrijven erg grappig. Lekker kritisch, beetje zeiken omdat het kan. Een goed voorbeeld hiervan is de vaderdag- of surprisecadeautip. Hierom heb ik echt moeten lachen. Zoiets heb ik zeker nog nergens anders gevonden. Hetzelfde geldt voor artikels over goedkoop sterk bier uit blik en tips voor bier op de camping per land. Heerlijk…

  Beantwoorden
 • juli 15, 2014 om 19:56
  Permalink

  Iets vaker wat plaatsen mag wel inderdaad.
  Dit is een van de weinige blogs die echt goed geschreven stukken schrijft vind ik. Op andere blogs kom ik helaas vaak meninkjes tegen zonder duidelijk verhaal of doel.

  Gewoon met regelmaat kritische en humorvolle blogs blijven schrijven over actuele onderwerpen.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.