Ons jaarlijkse uitje

Arnoud en ik zitten al weken zenuwachtig achter onze bieren. Ons jaarlijkse uitje komt er weer aan. De enige echte Europese bierbloggers conferentie. In Leeds dit jaar. De tickets zijn geboekt, het hotel is geregeld en onze koffers staan al ingepakt bij de deur. Het is pas op 18 mei maar je kan maar beter voorbereid zijn. Het leuke is dat we dit jaar niet de enige Nederlanders zijn. Onze collega van bier en trein is er ook.

We gaan daar weer veel leuke en interessante dingen doen. Hoop geouwehoer over blogs en de technische kant ervan. Maar ook de invloed van verschillende glazen op de smaak van je bier en natuurlijk Live Beerblogging. Verschillende bieren, wij proeven ze en bloggen er in real time over. Voor ons biergeeks is dit het Walhalla.

Vorig jaar waren we natuurlijk al de bom, Arnoud op het podium in het internationale bierbloggers panel. En alleen maar slimme dingen geroepen. Maar dit jaar….. Oh man dit jaar gaan echt knallen. We nemen namelijk bier mee. En niet zo maar bier, het creme de la creme van ’s Neerlands brouwers. En die gaan we uitschenken en promoten. Op vrijdagavond is er de Night of International Beers. De beste Engelse, Italiaanse en Duitse bieren worden daar gedronken. Allemaal heerlijk natuurlijk, maar niet zo goed als de onze! Een zeer gelukkig toeval is dat die week ook nog eens de week van het Nederlandse bier is. Mooi toch? De week van het Nederlandse bier en wij staan in Engeland vol trots Nederlands bier te promoten.

We gaan naar Leeds met:

 • Jopen Jacobus
 • Chateau Neubourg
 • Emelisse Espresso Stout
 • Emelisse Russian Imperial Stout
 • Emelisse TIPA

Daar kunnen we ons wel mee vertonen, dachten we. Een bedankje voor Bier&co is wel op zijn plaats. Zij hebben ons geholpen met de meeste bieren.  Uiteraard gaan we van al deze bieren nog een Maar hoe smaakt…..? schrijven. En we zijn ook benieuwd naar wat jullie de beste vinden. Als jullie de enquête invullen dan hebben wij een idee wat jullie lekker vinden, dan gaan we eens kijken of die rare Engelsen er ook zo over denken.

 

 

 

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

7 gedachten over “Ons jaarlijkse uitje

 • mei 1, 2012 om 16:46
  Permalink

  He wat leuk! Ik heb 5 maanden in Leeds gestudeerd. Jullie moeten zeker even naar de Bierkeller(tegenover town hall)! Dansen op de tafels is alleen niet toegestaan.. 😉

  Beantwoorden
 • mei 1, 2012 om 16:59
  Permalink

  Ach, als je ons ooit hebt zien dansen weet je dat je er niks aan mist. We gaan kijken of we het gaan redden naar de Bierkeller. Bedankt voor de tip.

  Beantwoorden
 • mei 3, 2012 om 14:28
  Permalink

  Tja, da’s lastig. Allemaal lekkere bieren. Maar dan zou ik toch uiteindelijk voor de Neubourg gaan. Dat een ‘simpel’ pilsner zo subtiel, groots en verfijnd kan zijn, dat is echt een topprestatie.

  Mag ik vragen waarom er 3 Emelissers meegaan, ipv biertjes van 5 verschillende brouwers? We hebben hier natuurlijk superbrouwerijen, zou je eigenlijk zoveel mogelijk van willen promoten!

  Beantwoorden
 • mei 3, 2012 om 16:01
  Permalink

  Top 3:
  1. Jopen Jacobus RPA
  2. Emilisse TIPA
  3. Emilisse Rusian Imperial Stout

  Beantwoorden
 • mei 6, 2012 om 17:13
  Permalink

  Leuke bieren, al is Kees B. te K. wel wat overheersend aanwezig! Aangezien ik natuurlijk met de trein ga en ook nog een paar andere bestemmingen op mijn reisschema heb, zit bier meenemen (en al helemaal in voldoende hoeveelheid) er niet in.

  Beantwoorden
 • Pingback: Maar hoe smaakt het? Bestetotnutoe weet het. » bestetotnutoe.nl

 • Pingback: Het beste bier van 2012 - bestetotnutoe.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.