Onderzoek: Nederlander wordt genaaid met bierprijs

We hebben het hier bij bestetotnutoe eigenlijk altijd over krities bierdrinken. Het beste bier. Voor het minste geld. Eigenlijk zijn we gewoon een soort consumentenbond voor de bierdrinkende klasse. En laten we eerlijk zijn, die klasse heeft het niet makkelijk. Allerlei ellende wordt jaarlijks over de biergenieter heen gestort. En hoe zit dat eigenlijk met de prijzen? Nou, dat is ook al niet best.

Diepgaand onderzoek van het horeca-vakblad Horeca Entree heeft uitgewezen, dat de prijzen van de cafe’s sinds 2000 met bijna 50% zijn gestegen. 50%! Dat is de helft! En dat komt allemaal niet door de euro want in Duitsland zijn diezelfde prijzen maar met 18% omhoog gegaan. We worden dus gewoon gepakt!

Alles is duurder in Nederland. De locaties bijvoorbeeld. Maar ook die eerstejaars student achter de bar die niet eens een glas kan schoonmaken, krijgt meer loon. Er zit hier ook meer accijns op bier zodat de regering anti-alcoholcampagnes kan voeren. En wat nog het ergste is: het bier zelf is in Duitsland gewoon goedkoper! Duits bier kost 40 euro minder! Per fust! Allerlei kleine Duitse regionale flutbrouwerijtjes maken blijkbaar goedkoper bier dan de brouwkathedralen van Grolsch en Heineken. Wat een schande!

Nou wisten wij natuurlijk wel dat alles in Duitsland draait om zo goedkoop mogelijk dronken te worden maar dit is toch wel pijnlijk. De populist in ons is wakker geworden en gaat voorlopig niet meer slapen. Op de barricaden! Gans de brouwerij staat stil als uw machtige keel het wil. Dat bier moet goedkoper. Fabriekshallen vol sjek-rokende arbeiders die strijden voor een lagere bierprijs. We zien het al helemaal voor ons. Doe je mee?

Arnoud

Drinkt liever beter dan meer. Blogt met een mening. Houdt van alle soorten bier behalve kriek en geuze. Strijdt onvermoeibaar voor het universele recht op goed bier.

2 gedachten over “Onderzoek: Nederlander wordt genaaid met bierprijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.