Nog een bierbloggers conferentie?

Nog één?
Wat? Nog een bierbloggersconferentie? We waren al verbaasd dat er uberhaupt al één was. Nee het zijn er twee. Uit dezelfde stal dat wel. Zephyr adventures die de eerste (Europese) conferentie organiseerde heeft ook een Amerikaanse variant. Dit jaar is die er voor de derde keer.

King of beers
Amerika stond niet bekend om zijn ruime aanbod aan goede en lekkere bieren. Budweiser was de koning van het Amerikaanse bier. Speciaalbier? Dan kwam je niet veel verder dan Coors light. Het mooie van Amerika is dat niemand zich ergens door laat tegenhouden. Wil je lekker bier? Dan maak je het toch zelf? Er was dan ook jarenlang een bloeiende thuisbrouwcultuur.

En zoals met alles was de ene thuisbrouwer wat beter dan de ander. In de jaren ’70 begonnen de goedbedoelende hobbyisten eens om zich heen te kijken. Wat je thuis kan, dat kan ook in het groot. Het blijven tenslotte de Amerikanen. Zo groeide uit een kleine underground scene een enorme bedrijfstak. Cijfers over speciaalbier in Amerika schieten door alle plafonds heen. Het is niet aan te slepen.

Wij jaloers
En wij konden er hier alleen maar over lezen. Heel af en toe kon je in Nederland wat Amerikaanse speciaalbieren krijgen. Nu kan je, als je een beetje zoekt, aardig wat vinden. Flying dog en Anchor zijn bijvoorbeeld redelijk verkrijgbaar. In Amsterdam kan je gelukkig naar de Beertemple. Maar dan nog, het aanbod is beperkt. We willen wel, maar we kunnen niet.

God is a beerblogger!
Maar nu is er bewijs dat God een bierblogger is. Dit jaar is de conferentie in Indianapolis, ten zuiden van Chicago. En laat Indianapolis nou net mijn vakantiebestemming van dit jaar zijn. De conferentie is op 13, 14 en 15 juli 2012. En laat dat nou precies de periode zijn van mijn vakantie dit jaar. En ja, iemand moet het het Continent vertegenwoordigen. Wie weet wat ze over ons zeggen?

En dan zijn er natuurlijk altijd mensen die denken dat een bierbloggersconferentie in de States precies hetzelfde is als in Europa. En dat is ook zo! Dus gaan we weer live bierbloggen (te volgens vanaf 3 uur ’s ochtends). En we gaan weer die bierglazen vergelijken. En al die dingen die we in Leeds al deden. Omdat we biergeeks zijn. Alleen nu met Amerikanen en Amerikaans bier.

Deze enorme slagroomtaart verdient een kers en dat is het Indiana Microbrewers Festival. Die is er ook. Dan en daar. Daar moeten we natuurlijk ook heen. Fantastische bieren van kleine brouwerijtjes drinken. Klinkt als een fantastische belevenis maar voor ons is het natuurlijk gewoon keihard werken.

Eerst moeten we natuurlijk nog vrienden zien te maken. We hebben nog zo’n bouwsteenbox van Westvleteren over. Eens kijken of we die door de Amerikaanse douane kunnen krijgen… Kunnen we daar iedereen de ogen uitsteken. Als hij door de douane komt.

Lange zomer
Dat wordt dus weer dagen vullen met het verspreiden van veel te veel superlatieven via tweets, blogposts en andere media. Alles over hoe geweldig alles wel niet is. Het wordt toch nog een lange hete zomer.

Oh jammer genoeg kan Arnoud niet mee. Die wilde liever naar Frankrijk, want daar hebben ze tenminste Kronenbourg.

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

Een gedachte over “Nog een bierbloggers conferentie?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.