Nieuwe serie ‘Tournée générale’

Vanavond begint een nieuwe serie van ‘Tournée générale’ op België 1. Voor wie het niet (meer) weet, dat is de serie waarin cultheld Ray Cokes en een of andere Vlaamse kabouter die we in Nederland verder niet kennen, op reis gaan door het Belgische bierlandschap. In een veel te mooie Volkswagenbus.

De hele serie is één grote reclamefilm voor de Belgische bierindustrie. Dat zeggen we alleen maar omdat we jaloers zijn dat er in Nederland niet zo’n programma is. En als dat er wel zou zijn, dan zou het een kort reisje zijn. Laten we eerlijk zijn: in België heb je om de paar kilometer een prachtig bierverhaal te pakken. In Nederland sta je vooral in de file op zoek naar die paar mooie brouwerijen.

Hoe dan ook, de eerste serie was een must voor de bierliefhebber. De tweede serie, die je vanaf vandaag kunt zien, heeft een meer culinaire insteek. Bier en eten! Kijk, daar houden we van. Opletten dus, allerhande nieuwe populistische omroepen: TV over bier. En eten. Daar houden hardwerkende mensen van.

‘Tournée générale, vanavond om 21.35 uur.


Arnoud

Drinkt liever beter dan meer. Blogt met een mening. Houdt van alle soorten bier behalve kriek en geuze. Strijdt onvermoeibaar voor het universele recht op goed bier.

5 gedachten over “Nieuwe serie ‘Tournée générale’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.