Maar hoe smaakt…….Tasty Lady?

Zoals je misschien wel weet, hebben we een allergie ontwikkeld voor sneue bier & mannenreclames. Heineken, Jupiler, Amstel, je kent ze wel. Voetbal en vriendschap en dat soort dingen. In de eerste plaats snappen we niet waarom bier een mannending is en in de tweede plaats voelen we ons niet aangesproken.

Maar er zijn altijd ergere dingen dan mannendingen. Zoals vrouwendingen. Vrouwen zijn zo mogelijk nog erger dan mannen. Vrouwen gaan elkaar empoweren. Spannende levens leiden en tóch rust vinden in een kopje thee. Sjoppen. En nog meer dingen waar je niet aan moet denken. Dus toen we hoorden dat er een speciaal voor-en-door vrouwen gebrouwen bier op de markt kwam, kregen we het heel benauwd.

Het vrouwenbier heet Tasty Lady en we vragen ons gelijk af hoe ze het brouwen. Gezellig bijkletsend over gevoelens en de laatste Viva? Kopje thee erbij, even lekker met de meiden bij elkaar. Oh, en af en toe roeren in een grote ketel. Niet te zwaar natuurlijk, stel je voor dat je een nagel breekt. Brrr.

Maar ja, je hebt een blog en dan moet je soms dingen doen die je niet leuk vindt. Dus als echte kerels gingen wij naar Bert’s bierhuis en kochten daar een flesje Tasty Lady. Bier met een idiote naam en het meest lelijke etiket ooit. Er staat een soort groenig spook op. En verder het legendarisch lelijke logo van Brouwerij De Eem, waar de dames brouwen.

Maar wij zijn mannen en als echte mannen gaan we dit tegemoet. Volgens het etiket is het een zachte IPA die voor zowel mannen als vrouwen een uitdaging is. Nou, dat maken wij wel uit, wijffie. Open die fles en inschenken maar!

Er zit in ieder geval koolzuur in. Hij schenkt eigenlijk prima in. Beetje koperachtig van kleur, mooie witte en stevige schuimkraag. Hij ruikt prima naar hop. En zoals bij alle andere nieuwe bieren zitten hier van die hippe hoppen in. Nelson Sauvin, Citra maar ook Hallertau. En die laatste is dan wel weer geinig, want dat is een ouderwetse hop. Maar goed, je ruikt weer de “standaard” citrusgeur.

Het alcoholpercentage van 6,2% benadert een klassieke IPA. Nou, dan die eerste slok maar. Je bent een vent dus niet zeiken en aan de slag. Ik moet heel eerlijk zeggen, helemaal niet verkeerd. Sterker nog, eigenlijk best lekker. Goede moutige en tikje zoetige smaak om mee te beginnen. Daarna komt die eerder genoemde hop door. En die citrus zit er wel in maar niet zo heftig als je zou verwachten. Mooi in balans. Hij is eigenlijk best wel een lekker wijf. Wel vier punten waard.

’s Avonds een vent, ’s ochtends ook een vent dus bij deze: Dames, mijn excuses. Jullie kunnen prima bier brouwen. Sterker nog, brouw alstublieft meer. Alleen doe wel iets aan het etiket. Dat is echt te lelijk, voor zowel mannen als vrouwen.

.

.

.

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

3 gedachten over “Maar hoe smaakt…….Tasty Lady?

 • september 10, 2011 om 11:49
  Permalink

  Mooie post! Inderdaad een afgrijselijk label en snap het initiatief ook niet zo (als al het bier ook voor vrouwen is, waarom dan een speciaal vrouwenbier?) maar ga hem zeker proeven.

  Beantwoorden
 • september 21, 2011 om 08:01
  Permalink

  Dit biertje dronk ik voor het eerst van de tap een maand geleden na een bezoekje aan de Zaanse Schans in dat café net voor de brug (vanaf het Station gezien).

  Verrassend lekker!

  Iedere keer als ik een flesje koop bij de Mitra krijg ik de waarschuwing “Het is gebrouwen door vrouwen” te horen.
  Met een beter etiket à la Verboden Vrucht o.i.d. verkopen ze er meer van. Gelukkig ga ik voor de inhoud.

  Beantwoorden
 • Pingback: 2011: geen slecht bierjaar - bestetotnutoe.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.