Maar hoe smaakt…….Liefmans Fruitesse?

Ook als ouderwetse Belgische brouwer moet je met je tijd mee. Je kan stug blijven volhouden en je klassieke, traditionele en ondertussen saaie Belgische bier blijven brouwen maar dat houdt een keer op. De consument vraagt om vernieuwing en verandering. Dus dan ga je maar mee. En je kan dan twee kanten op. Je gaat voor smaak, voor authenticiteit en gokt daarbij op de consument die graag wat wil proeven in zijn glas. Of je kiest de andere weg en gaat voor de vervlakking en het gemakzucht.

Liefmans
Bij Liefmans houden ze niet van kiezen en kozen dus voor beide wegen. Aan de ene kant brouwen ze uiterst klassieke Belgische Kriebieren en Oud Bruin. Alles verpakt in een ouderwets papiertje zodat je denkt dat je echt iets speciaals drinkt. Aan de andere kant richten ze zich op de Rosé bieren trend. Met hun Liefmans Fruitesse hebben ze een licht, rood en fruitig bier op de markt gezet. Het is een Kriek die vermengd is met verschillende vruchtensappen.

Beer on the rocks
Laten we eerlijk zijn, we zijn geen fan van deze fruitellende. En om de ellende nog wat verder op gang te helpen adviseren ze om Fruitesse te drinken met ijsklontjes. Beer on the rocks. Noem ons ouwe lullen, conservatief of zelfs ouderwets maar dit gaat te ver. Als brouwers adviseren om hun bier zo koud mogelijk te drinken hebben ze vaak wat te verbergen. Meestal is dat het feit dat hun bier geen smaak heeft.

Zoet²
Dus……… laat die Liefmans maar komen, we zijn er klaar voor. Dat dachten we tenminste. Maar van de geur alleen al kraakt het glazuur op je tanden. Alsof je bent uitgeschoten met de aanmaaklimonade. Er is niets, maar dan ook helemaal niets van een biergeur te bekennen. Zoet en dan met hoofdletters.

Maar we kunnen er nog wel iets positiefs uithalen, het ziet er wel geinig uit. Rood, beetje roze en dat in zo’n wijnglas, dat ziet er wel leuk uit. En de smaak? Ja die smaak, die ellendige smaak. Hoewel we hem echt koud dronken, en ja met ijsklontjes, proefden we genoeg. Genoeg zoet moeten we er aan toevoegen. Hij smaakt precies zoals hij ruikt. Nergens bier en overal ziekmakende zoetigheid. Pas maar op dat je driejarige dit niet te pakken krijgt, die vind het ongetwijfeld geweldig. Nu snappen we de ijsblokjes, want zonder is dit niet te drinken.

Doet het niet
We gaan er niet van uit dat Liefmans zich richt op de doelgroep van drie tot zes jarigen. Maar welke doelgroep ze wel willen bedienen is ons niet duidelijk want dit is voor volwassenen niet te zuipen. Een punt en zeker niks meer.

 

 

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

2 gedachten over “Maar hoe smaakt…….Liefmans Fruitesse?

 • april 10, 2012 om 13:07
  Permalink

  Het is net ranja inderdaad. Weinig mis mee als je zin hebt in ranja, maar als bier is het weinig waard.

  Beantwoorden
 • oktober 10, 2012 om 20:23
  Permalink

  Ik vind Liefmans Fruitesse heeeeerlijk (maar dan wel net als gewoon bier ijskoud zonder ijsklontjes)! Ik ben geen echte bierdrinken, maar houd meer zoete likeurtjes, dus dat is waarschijnlijk de doelgroep. Prima toch! Verschillende mensen, verschillende smaken. Beetje genuanceerder had deze recensie wel kunnen zijn. Ik kan ‘echt bier’ ook wel vieze bittere zooi noemen, maar dat slaat net zo goed nergens op.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.